ΕΛΛΑΔΑ

Σε ποια τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ αυξάνονται οι εισακτέοι

Σε ποια τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ αυξάνονται οι εισακτέοι

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις φετινές πανελλαδικές

Oι υποψήφιοι του 2ου Επιστημονικού Πεδίου φαίνεται ότι θα είναι οι ευνοημένοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους - Παιδεία», το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε πολλές ομάδες σχολών και κυρίως στα τμήματα Θετικών Επιστημών που εντάσσονται στο 2ο Eπιστημονικό Πεδίο, όπως μαθηματικών, φυσικής, χημείας, βιολογίας κ.ά.

bae640c6ccedd4fde748ed962bb26476 XL

Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός εισακτέων αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξει μικρή μείωση αυτών σε τμήματα που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση από την πλευρά των υποψηφίων αλλά και σε τμήματα τα οποία παραδοσιακά οδηγούσαν σε θέσεις του Δημοσίου.

Πέρυσι ο συνολικός αριθμός των εισακτέων μειώθηκε σημαντικά αφού δόθηκαν στα ΑΕΙ 69.288 θέσεις έναντι 76.094 θέσεων το 2012.

Φυσικά, είναι ακόμη πολύ νωρίς έως ότου ανακοινωθεί ο τελικός αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και στις στρατιωτικές και τουριστικές σχολές, αλλά σίγουρα οι υποψήφιοι δεν μπορούν να ελπίζουν σε συνολική αύξηση του αριθμού των εισακτέων.

Στο μεταξύ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατάθεση της Αίτησης Δήλωσης συμμετοχής στις εξετάσεις από τους υποψηφίους. Οι μαθητές πρέπει να προσέξουν να συμπληρώσουν σωστά το έντυπο διότι μετά την κατάθεση δεν μπορούν να γίνουν διορθώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ως την Παρασκευή διορθώσεις για μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια

Aντίστροφη μέτρηση για τους «αιώνιους» φοιτητές