ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν εργοτάξια του μετρό σε Μίκρα και Κρήνη

Ανοίγουν εργοτάξια του μετρό σε Μίκρα και Κρήνη

Δόθηκε προκαταβολή ύψους 40 εκατ.ευρώ στον ανάδοχο και ανοίγουν τα πρώτα δύο εργοτάξια για την κατασκευή της επέκτασης του μετρό στην Καλαμαριά, αρχικά από Μίκρα και Νέα Κρήνη μέχρι το Μάιο.

Ο λόγος είναι ότι υπήρξαν προβλήματα και καθυστερήσεις στη βασική γραμμή. Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης (ΦΩΤΟ) υποστήριξε:
«Το μετρό είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην πόλη και βάζουμε πλάτη όλοι οι τοπικοί φορείς για να γίνει. Οι καθυστερήσεις δυστυχώς είναι μεγάλες και για να μη χάνεται χρόνος αντί να ξεκινήσει η επέκταση της Καλαμαριάς από την ένωση με τη βασική γραμμή θα ξεκινήσει από τη Μίκρα» είπε ο δήμαρχος.


Ο κ. Μπακογλίδης επισήμανε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει «υπήρξαν και για την επέκταση του έργου στην Καλαμαριά καθυστερήσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όμως η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε και δόθηκε η προκαταβολή των 40 εκατ. ευρώ. Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες εργασίες, έχουν χωροθετηθεί οι πέντε σταθμοί και υπάρχει ζήτημα μόνο με το σταθμό που σχεδιάστηκε να γίνει στη συμβολή των οδών Αιγαίου και Μεταμορφώσεως, για τον οποίο δε συμφωνούμε και είμαστε σε συζητήσεις».


Ο δήμαρχος τόνισε πως περιμένει εγκατάσταση του εργολάβου και έναρξη των εργασιών στο επόμενο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, με την αρχή να γίνεται στα εργοτάξια Μίκρας και Νέας Κρήνης.

Διαβάστε επίσης: Στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης