ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2014: Τη Δευτέρα διαθέσιμα στο διαδίκτυο τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων

Πανελλαδικές 2014: Τη Δευτέρα διαθέσιμα στο διαδίκτυο τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων

Μέχρι αύριο θα πρέπει τα Λύκεια όλης της χώρας να καταθέσουν το πρόγραμμα των εξετάσεων της Α΄ τάξης ημερησίου και εσπερινού λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και Β΄ τάξης εσπερινού ΓΕΛ, το οποίο κοινοποιεί ηλεκτρονικά μέχρι και τις 23 Μαΐου 2014, στην οικεία Διεύθυνση Δ.Ε. και ενημερώνει τη σχετική ιστοσελίδα της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος, με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα myschool.

Με την ολοκλήρωση της πιο πάνω διαδικασίας και δεδομένου ότι μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο το ΙΕΠ τη Δευτέρα 26 Μαΐου θα «ανοίξει» την Τράπεζα Θεμάτων στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Αν και ο Υπουργός είχε αναφέρει ότι θα δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα για να έχουν μια πρώτη επαφή οι μαθητές με τα θέματα τελικά αυτό δεν επιβεβαιώνεται αφού όπως προειπώθηκε η Τράπεζα Θεμάτων θα είναι προσβάσιμη, εκτός απροόπτου, στις 26 Μαΐου, δηλαδή 3 μέρες πριν τις εξετάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας για την κατάθεση θεμάτων και η Τράπεζα είναι έτοιμη.

Η κλήρωση των θεμάτων θα γίνεται δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα άλλα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και των Αρχαίων Ελληνικών.

Διαβάστε επίσης: Πανελλαδικές 2014: Ποια σχολεία δεν θα είναι εξεταστικά κέντρα

Ρoή Ειδήσεων