ΕΛΛΑΔΑ

Δεν επιτρέπονται μετεγγραφές από Πανεπιστήμια του εξωτερικού

Δεν επιτρέπονται μετεγγραφές από Πανεπιστήμια του εξωτερικού

Δεν επιτρέπονται οι μετεγγραφές Ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού ούτε και αυτών που έρχονται στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος «Erasmus».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Καραγκούνη.

Ο κ. Καραγκούνης είχε αναφερθεί στην ερώτηση του στο γεγονός ότι μέσω του προγράμματος Erasmus έρχονται στην Ελλάδα και μερικοί φοιτητές που είναι είτε Έλληνες πολίτες είτε ομογενείς και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών έχουν άριστες επιδόσεις.

Ο ερωτών βουλευτής μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι θα ήταν άδικο να μην επιτραπεί σε αυτούς τους φοιτητές, εφόσον το επιθυμούν να επιστρέψουν μόνιμα στην Ελλάδα και πρότεινε να τους δοθεί η δυνατότητα να πάρουν μετεγγραφή.

Όπως προειπώθηκε η απάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου ήταν αρνητική. Ο Υπουργός παρέθεσε και στο σχετικό χωρίο της νομοθεσίας που ορίζει ότι «από το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 δεν επιτρέπονται μετεγγραφές Ελλήνων φοιτητών από Πανεπιστήμια του εξωτερικού σε Πανεπιστήμια του εσωτερικού.

Από το αυτό ακαδημαϊκό έτος καταργείται κάθε διάταξη νόμου ή διάταξη που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση του νόμου σχετική με θέματα των μετεγγραφών αυτών.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται αλλαγές για τη νέα σχολική χρονιά