ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2014: Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2014: Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι

Την Τρίτη και την Πέμπτη εξετάζονται αυτή την εβδομάδα οι υποψήφιοι. Η αγωνία κορυφώνεται καθώς αυτή η εβδομάδα είναι και η τελευταία των εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στην Ιστορία (Θεωρητική Κατεύθυνση), Φυσική (Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση) καθώς και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Εν τω μεταξύ καλύτερες είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων φέτος, σε σχέση με πέρσι, κάτι που σημαίνει ότι οι βάσεις εισαγωγείς στα περισσότερα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ θα σημειώσουν άνοδο.

Καλύτερες είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων φέτος, σε σχέση με πέρσι, κάτι που σημαίνει ότι οι βάσεις εισαγωγείς στα περισσότερα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ θα σημειώσουν άνοδο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, αναμένεται να γίνει αποκατάσταση της τάξης στα κορυφαία ΑΕΙ, όπως είναι για παράδειγμα η Ιατρική Αθηνών, στην οποία αναμένεται να χρειαστούν τουλάχιστον 19.000 μόρια για να μπει κανείς, όταν πέρυσι, πρώτη φορά από το 2002, οι βάσεις είχαν πέσει στα 18.916 μόρια.

Άνοδος αναμένεται επίσης και στις επονομαζόμενες... «εύκολες» σχολές των ΤΕΙ, όπου πέρσι οι βάσεις είχαν πέσει πολύ, με αρκετούς υποψηφίους να έχουν παραδώσει γραπτά μεταξύ του 12 και του 15.

Πάντως οι βάσεις θα διαμορφωθούν και με βάση τις αυξομειώσεις στον αριθμό των θέσεων εισαγωγής σε κάθε σχολή και σε κάθε επιστημονικό πεδίο.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές 2014: ΑμεΑ - Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα

Πανελλαδικές 2014: Οι πρώτες εκτιμήσεις των βαθμολογητών

Πανελλήνιες 2014: Τα καλύτερα σκίτσα των φετινών εξετάσεων (pics)

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο Τοτός δίνει πανελλήνιες