ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος λαθροδιακίνησης - Μετέφεραν 19 μετανάστες!

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος λαθροδιακίνησης - Μετέφεραν 19 μετανάστες!

Επιχείρηση Αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται σεπαράνομες διακινήσεις μεταναστών από το εσωτερικό της ελληνικής Επικράτειας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Συνελήφθησαν συνολικά 4 αλλοδαποί λαθροδιακινητές (3 υπήκοοι Μπαγκλαντές, 1 υπήκοος Σομαλίας), σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί «Προώθησης και Διευκόλυνσης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στο εξωτερικό της Χώρας».

Ειδικότερα, η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χτες, όταν εντοπίστηκαν στο κέντρο της πόλης οι λαθροδιακινητές, τη στιγμή που επιβίβαζαν σε δημόσιας χρήσης οχήματα (ΤΑΞΙ) 19 μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρουν στην περιοχή των Ελληνοσκοπιανών συνόρων και από εκεί να τους προωθήσουν παράνομα στο εξωτερικό.

Από τους λαθροδιακινούμενους, συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί (2 υπήκοοι Αφγανιστάν, 1 υπήκοος Συρίας), διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν καθώς αν και δεν είχαν δικαίωμα εξόδου από την Ελλάδα, διέθεταν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Κατασχέθηκαν 6 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις συνεννοήσεις τους και το ανωτέρω χρηματικό ποσό.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μουσική διαμαρτυρία ενάντια στην πώληση της αγοράς Μοδιάνο