ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Μαζιώτη: Ψάχνουν τη «διαδρομή» από τις κάμερες ασφαλείας

Σύλληψη Μαζιώτη: Ψάχνουν τη «διαδρομή» από τις κάμερες ασφαλείας

Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες που πραγματοποίησαν νωρίτερα οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε έξι σπίτια στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των περιοχών που ερευνούν οι αστυνομικοί αναζητώντας τη γιάφκα του Νίκου Μαζιώτη είναι τα Εξάρχεια, η Βούλα, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, ο Μαραθώνας, ο Κολωνός, το Γραμματικό, η Καλογρέζα, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και ο Άγιος Νικόλαος.

Στόχος των αστυνομικών είναι να βρεθεί η γιάφκα με τον οπλισμό της ομάδας Μαζιώτη, αλλά και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, η οποία οτι έχει σημαντικότατο ρόλο στην οργάνωση.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι θα βοηθήσει σημαντικά η συμβολή πολιτών, μετά τη δημοσίευση της πλαστής ταυτότητας με τα στοιχεία Μιχαήλ Μιχελάκης, που χρησιμοποιούσε ο καταζητούμενος τρομοκράτης.

Με την ταυτότητα αυτή είχε αγοράσει το αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI, που χρησιμοποιούσε και εκτιμάται ότι με την ίδια ταυτότητα έχει νοικιάσει κάποιο σπίτι, γκαράζ ή άλλο χώρο-γιάφκα.

Οι αστυνομικοί εξετάζοντας το υλικό από τις κάμερες ασφάλειες στον ηλεκτρικό εντόπισαν τον Νίκο Μαζιώτη να φτάνει στο σταθμό της Ομόνοιας και τώρα καλούνται να «χαρτογραφήσουν» την διαδρομή που ακολούθησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και τουλάχιστον 20 μέρες η Αντιτρομοκρατική είχε στοιχεία για κινήσεις του Μαζιώτη στην Αθήνα και εδικότερα ότι μετακινούνταν με το Μετρο ή τον ηλεκτρικό, γι' αυτό είχαν στηθεί ομάδες αστυνομικών στους σταθμούς και άλλα σημεία για τον εντοπισμό του.

Έτσι εντοπίστηκε χτες, απο μια κοπέλα, που ήταν με έναν ακόμα αστυνομικό στην Ομόνοια, τον παρακολούθησαν μεχρι το Μοναστηράκι και εκεί ενημέρωσαν και εστάλησαν ενισχύσεις απο την ομάδα ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα ο Μαζιώτης, μετά την ένοπλη συμπλοκή να πέσει στα χέρια της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σακίδιο που είχε μαζί του ο Μαζιώτης έχουν βρεθεί κλειδιά σπιτιών, που ενδεχομένως να ανήκουν σε κρησφύγετα.

Διαβάστε επίσης:

Οι New York Times για τη σύλληψη Μαζιώτη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Μαζιώτης (pics&vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο τρομοκράτης (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Στο πεζοδρόμιο η περούκα του τρομοκράτη (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στο newsbomb.gr (vid)

Σύλληψη Μαζιώτη: ΜΑΤ και αντιτρομοκρατική στο Μοναστηράκι (pics)

Σύλληψη Μαζιώτη: Τουρίστας ο τραυματίας στη συμπλοκή (pic)

Ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης (video + photos)

Η στιγμή της σύλληψης του Ν. Μαζιώτη (pic)