ΕΛΛΑΔΑ

Ρύθμιση για τους σχολικούς φύλακες κοντά στη συνταξιοδότηση

Ρύθμιση για τους σχολικούς φύλακες κοντά στη συνταξιοδότηση

Σε ρύθμιση του θέματος των σχολικών φυλάκων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και πλησιάζουν το όριο συνταξιοδότησης προχώρησε, με τροπολογία που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, μαζί με το συναρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση, όσοι από τους σχολικούς φύλακες είχαν εργαστεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) ενταγμένοι σε προγράμματα κατάρτισης θα μπορέσουν να συνυπολογίσουν το χρονικό αυτό διάστημα (έως και πέντε χρόνων) στο σύνολο του ασφαλιστικού χρόνου τους.

Παράλληλα, οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν σε αυτό το χρονικό διάστημα θα καταβληθούν από τους ΟΤΑ, οι οποίοι θα λάβουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζεται τέλος ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση ήταν αίτημα των ίδιων των σχολικών φυλάκων που μπήκαν σε διαθεσιμότητα αδυνατώντας να ενταχθούν στους πίνακες κατάρτισης και να απορροφηθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο, λόγω χαμηλής μοριοδότησης.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΣΕΠ: Οι πίνακες διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών