ΕΛΛΑΔΑ

Έρημη πόλη και η Θεσσαλονίκη

Έρημη πόλη και η Θεσσαλονίκη

Άδεια πόλη μοιάζει η Θεσσαλονίκη, καθώς χιλιάδες κάτοικοι της την εγκατέλειψαν αναζητώντας δροσιά σε παραλίες της Χαλκιδικής, της Πιερίας και της Καβάλας.

Για όσους έμειναν στην πόλη και ιδιαίτερα για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και περιφερειακοί Δήμοι φρόντισαν να υπάρχουν στη διάθεση τους κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σήμερα και αύριο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, είναι ανοιχτό για το κοινό το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, στο κέντρο της πόλης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2310 291434.

Επίσης, το διήμερο και τις ώρες τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ είναι ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες του 10ου (Σαχτούρη 1, τηλ. 2310.234.352) και 5ου (Αλεξανδρείας 27, τηλ. 2310.8201.10) παραρτημάτων ΚΑΠΗ, καθώς και του Ανοικτού Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Μοναστηρίου 62 , τηλ. 2310.527.938).

Στο Δήμο Νεάπολης Συκεών διατίθενται οι παρακάτω χώροι: Στη Δημοτική Ενότητα Συκεών το Γ' ΚΑΠΗ - ΚΗΦΗ (Μεσολογγίου) και το δημαρχείο Νεάπολης - Συκεών, στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης το Α' ΚΑΠΗ (Κουντουριώτη 29), στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου το Γ' ΚΑΠΗ (Λεωφόρος Οχι) και στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων η αίθουσα συσκέψεων και το ΚΑΠΗ στο πρώην δημαρχείο.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Με «συνεπιβάτη» τον καύσωνα ταξιδεύουν οι εκδρομείς-Πότε θα δροσίσει