ΕΛΛΑΔΑ

Μαντινεία: Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγ. Θεοδώρων

Μαντινεία: Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγ. Θεοδώρων

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και παρουσία Χριστιανών, έγινε στις 17 Αυγούστου, η τελετή των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων, στο χωριό Πάπαρι της Μαντινείας, από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο.

Το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 πραγματοποιήθηκε η τελετή της εναποθέσεως των Ιερών Λειψάνων και αμέσως μετά τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού.
Το πρωί της Κυριακής, τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας ο οποίος επεξηγούσε βήμα προς βήμα, το τι γινόταν κατά την τελετή των Ιερών εγκαινίων και τον συμβολισμό, των διαδραματισθέντων γεγονότων.

Στο τέλος, ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους κοπίασαν και συνέργησαν για την αποπεράτωση της ανοικοδομήσεως του περικαλέστατου Ναού προς τιμή των Αγίων Θεοδώρων και μοιράστηκε μαζί με το αντίδωρο, εικόνα των Αγίων, ως ενθύμιο και ευλογία, καθώς και τεμάχιο από το σάβανο το οποίο φορούσε ο Επίσκοπος κατά την ώρα των εγκαινίων, εμποτισμένο με κηρομαστίχη.

Διαβάστε επίσης

Καππαδοκία: Βρέθηκε το «αρχαιότερο παιχνίδι στον κόσμο»