Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

NEWSBOMB

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ξεκινά από σήμερα Πέμπτη (9/10), η υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ - Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου

Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμα τους υπουργείου Παιδείας, με τους φοιτητές να πρέπει να ακολουθήσουν το σύνδεσμο: http://solon.it.minedu.gov.gr.

Ποιοι έχουν δικαίωμα

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που έχουν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατόπιν συμμετοχής τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α΄ και Ομάδας Β', Μαΐου-Ιουνίου του σχολικού έτους 2013-2014.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής

Για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, ο υποψήφιος, που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής του ταυτότητας ή το διαβατήριο του (φυσική ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας.

Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον οκταψήφιο κωδικό πανελληνίων εξετάσεων, ο υποψήφιος υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτησή του, μέσω της ιστοσελίδας του Υ.ΠΑΙ.Θ.: http://solon.it.minedu.gov.gr

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης. Όσοι από τους ενδιαφερόμενους επιλέξουν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, βάσει του άρθρου 53 του ν. 4264/2014, οφείλουν να επιλέξουν μία και μόνο υποκατηγορία από τις αναφερόμενες στην εν λόγω διάταξη (π.χ. πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, με αδελφό ή αδελφή ενεργό φοιτητή, κλπ).

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Σήμερα απολογείται ο οδηγός της φονικής νταλίκας

Κρήτη: Φωτιά σε στάβλο έκαψε δεκάδες ζώα

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved