ΕΛΛΑΔΑ

Ζαγόρι: Αρκούδα τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε καφενείο στο χωριό Μανασσής

Ζαγόρι: Αρκούδα τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε καφενείο στο χωριό Μανασσής

Η αρκούδα ξήλωσε ολοκληρωτικά τη στέγη και το καφενείο ήταν γεμάτο από σπασμένα ξύλα και πλάκες που είχαν πέσει

Άναυδος έμεινε ιδιοκτήτης καφενείο στο χωριό Μανασσής στο Ζαγόρι, καθώς το πρωί του Σαββάτου, όταν πήγε να το ανοίξει το βρήκε στην κυριολεξία «καλοκαιρινό».

Κατά τις ώρες που το καφενείο ήταν κλειστό, δέχθηκε την απροσδόκητη επίσκεψη αρκούδας. Η αρκούδα ξήλωσε ολοκληρωτικά τη στέγη και το καφενείο ήταν γεμάτο από σπασμένα ξύλα και πλάκες που είχαν πέσει.

«Ήταν σαν να είχε πέσει βόμβα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου και τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί άμεση λύση για την αποζημίωση όλων όσων παθαίνουν ζημιές από τέτοιου είδους επιδρομές.

Το πίσω μέρος της στέγης του καφενείου ήταν πιο χαμηλό κι από κει κατάφερε να ανέβει η αρκούδα. Κίνητρό της βέβαια ήταν τα...εδέσματα του καφενείου, αλλά οι σφηκοφωλιές που υπήρχαν και στις οποίες πίστεψε ότι θα βρει...μέλι!

Μεγάλο μέρος του Ζαγορίου βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού δρυμού. Ο αριθμός άγριων ζώων, αλλά και αρκούδας έχει αυξηθεί και συχνά όσοι έχουν απομείνει στα χωριά αυτά παθαίνουν ζημιές είτε σε καλλιέργειες, είτε στο ζωικό κεφάλαιο, είτε ακόμη και σε επιχειρήσεις.

«Είναι γεγονός ότι τα άγρια ζώα ακόμη και οι αρκούδες, φτάνουν συχνά μέσα στους οικισμούς. Ο κόσμος έχει λιγοστέψει στα χωριά, οι καλλιέργειες που έδιναν τροφή στις αρκούδες είναι κάθε χρόνο και λιγότερες. Η αναζήτηση τροφής είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο φτάνουν μέσα στους οικισμούς», σημείωσε στο Epiruspost.gr ο κ. Σπύρου.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη είναι η δεύτερη επιδρομή αρκούδας σε καφενείο, στην περιοχή του Ζαγορίου.

Πηγή: epiruspost.gr

Διαβάστε επίσης:

Αιτωλοακαρνανία: Σύλληψη Έλληνα διακινητή - Μετέφερε τρεις μετανάστες

Αλλαγή ονόματος για τον Δήμο Καλαμπάκας

Κίνηση ανθρωπιάς από Ολλανδό καπετάνιο στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Κρήτη: Σφεντύλι... Ένα χωριό βουλιάζει και χάνεται (vid)

ΣτΕ: Αποζημίωση «μαμούθ» για τον θανάσιμο τραυματισμό οπλίτη