ΕΛΛΑΔΑ

Οι σχολικοί φύλακες έξω από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Οι σχολικοί φύλακες έξω από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν συγκεντρωθεί οι σχολικοί φύλακες το πρωί της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου, που θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά των απολύσεων που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ.

Πανελλήνια Διαμαρτυρία των Σχολικών Φυλάκων πραγματοποιείται από τις 09.00 το πρωί σήμερα, Τετάρτη 17 Δεκέμβρη και θα διαρκέσει έως τις 13.30 το μεσημέρι στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ το απόγευμα από τις 18.00 έως τις 20.00 το βράδυ οι σχολικοί φύλακες θα συγκεντρωθούν στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 11 επικράτησε μια μικρή ένταση ανάμεσα στους σχολικούς φύλακες και στα ΜΑΤ, που προσπαθούσαν να ανοίξουν το δρόμο.

Συλλαλητήριο διοργανώνει το μεσημέρι της Τετάρτης η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας και την επαναλειτουργία όλων των δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου που καταργήθηκαν.

Για να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην κινητοποίηση, έχει εξαγγείλει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει, παράλληλα, στάση εργασίας επίσης για την Τετάρτη, για τους υπαλλήλους των νομών, στους οποίους θα πραγματοποιηθούν δράσεις κατά τη διάρκεια του εργασιακού ωραρίου τους.

Σχετικές ειδήσεις