ΕΛΛΑΔΑ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για να ενισχυθεί η μάχη κατά της εγκληματικότητας

Το σχέδιο της κυβέρνησης για να ενισχυθεί η μάχη κατά της εγκληματικότητας

Μετά τους δήμους, σχέδιο αλλά «Καλλικράτης» «έρχεται» και στην αστυνομία σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθεί προσωπικό για την πάταξη της εγκληματικότητας, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ «ΦΕΡΕΙ» ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζουν σχέδιο που προβλέπει το κλείσιμο 18 αστυνομικών σταθμών στην Αττική όπως στις περιοχές: Εκάλη, Νέα Κηφισιά, Σούνιο, Αγκίστρι, Θρακομακεδόνες και Σαρωνίδα.

Το ίδιο σχέδιο προβλέπει και τη μείωση των αστυνομικών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, (κυρίως στην περιφέρεια) που θα φθάνει σε ποσοστό 50%. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα τμήματα που θα συγχωνευτούν είναι: Χολαργός - Παπάγου, Ψυχικό - Νέο Ψυχικό - Φιλοθέη, Νέα Χαλκηδόνα - Νέα Φιλαδέλφεια, Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη και Παλλήνη - Σπάτα - Παιανία.

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οι προτάσεις για το σχέδιο «Καλλικράτης», αφού όπως έλεγαν επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να υπάρχουν σε 66 δήμους στην Αττική 110 τμήματα και 18 αστυνομικοί σταθμοί ή στην Πάτρα πέντε τμήματα, με αποτέλεσμα να απασχολούνται δεκάδες αστυνομικούς για τη φύλαξη των κτηρίων.

Τα κριτήρια πάντως για το κλείσιμο και στις συγχωνεύσεις των τμημάτων θα είναι τα κτήρια και οι υποδομές, σε ποιές περιοχές υπάρχει έντονο πρόβλημα με κρούσματα εγκληματικότητας με τους μετανάστες, αλλά και τις πόλεις που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Σχετικές ειδήσεις