Μείωση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

Ξανθίππη Γιαννάκου Ξανθίππη Γιαννάκου

Μείωση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

Την αναπροσαρμογή των ανώτατων επιτρεπόμενων τιμών καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών στην ακτοπλοΐα, αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και έχει τεθεί σε ισχύ από τις 29 Απριλίου, γεγονός που σημαίνει ότι οι αλλαγές δεν αφορούν στα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί και καταβλήθηκε η αξία τους, πριν από αυτή την ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, το πλαφόν αφορά στις τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών, ιδιωτικής χρήσης επιβατικών (ΙΧΕ) οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρων και ανά μέτρο μήκους φορτηγών (Φ/Γ) οχημάτων, κατά κατηγορία πλοίου, ηλικία και κατά σύνδεση, πέραν των οποίων η τιμολόγηση θεωρείται υπερβολική και αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον.

Όπως αναφέρει η απόφαση, οι νέες ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές αφορούν σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της χώρας και δεν έχουν εφαρμογή στις συνδέσεις στις οποίες δεν υφίσταται ανώτατη επιτρεπόμενη τιμολόγηση.

Για την λήψη της απόφασης αναπροσαρμογής των τιμών ελήφθη υπόψη η ανάγκη προστασίας της τακτικής και επαρκούς παροχής υπηρεσίας μεταφορών από, προς και μεταξύ των νησιών, αλλά και η εξέλιξη του πληθωρισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved