ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας για το ασφαλιστικό (photos)

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας για το ασφαλιστικό (photos)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας σήμερα Δευτέρα (28/9) για να διαμαρτυρηθεί για το ασφαλιστικό.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Με κεντρικό σύνθημα το «δεν περιμένουμε καμία επιτροπή σοφών, τέρμα στην κοροϊδία», μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας ενώ ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η κοινωνική ασφάλιση, υποστήριξαν, είναι δικαίωμα και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή η λογική του τρίτου μνημονίου που προβλέπει «συντάξεις πείνας».

Την ίδια ώρα, εντός του κτηρίου συνδρίαζε η «επιτροπή σοφών» με θέματα συζήτησης την παροχή προνοιακής σύνταξης 411 ευρω, την παροχή επικουρικής συνταξης με βάση την «ατομική μερίδα» καθε ασφαλισμένου, την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης και την αντικαταστάση των ασφαλιστικών εισφορών με φόρους.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης και τη συνάντηση των εργαζομένων με τον υπουργό Εργασίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε πως οι συγκεντρωμένοι του κοινοποίησαν το υπόμνημα τους κάνοντας ξεκάθαρο πως η εργατική τάξη δεν πρόκειται να συμβιβαστεί και να αποδεχτεί τα «βάρβαρα, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που έρχονται να σαρώσουν την κοινωνική ασφάλιση».

Παράλληλα γνωστοποίησε πως την ημέρα που η κυβέρνηση θα ανακοίνωσει τα αντεργατικά μέτρα, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Σχετικές ειδήσεις