ΕΛΛΑΔΑ

Το κολυμβητήριο της Λέσβου θα φιλοξενήσει πρόσφυγες

Το κολυμβητήριο της Λέσβου θα φιλοξενήσει πρόσφυγες

Το κολυμβητήριο στη Λέσβο και κλειστά γυμναστήρια στη Χίο διατέθηκαν για την στέγαση και την καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών στα δύο νησιά τις τελευταίες ημέρες, με απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Οι αυξημένες προσφυγικές ροές στα νησιά, μαζί με τον ιδιαίτερα άσχημο καιρό και τις έντονες βροχοπτώσεις, ενέτειναν τις ήδη υπάρχουσες δυσκολίες στους χώρους φιλοξενίας, καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Αστυνομία, το Λιμενικό και τους εθελοντές, προσπάθησε εκ των ενόντων να διασφαλίσει τις καλύτερες, κατά το δυνατό, συνθήκες παραμονής των προσφύγων.

Σ΄ αυτά τα πλαίσια άνοιξε το Κολυμβητήριο στη Μυτιλήνη, προωθήθηκε η διαμονή προσφύγων σε καράβια και άνοιξαν γυμναστήρια στη Χίο.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ευχαριστεί όσους συνεργάσθηκαν και βοήθησαν σε αυτήν την προσπάθεια.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε επιβάλλει, παρά τις δυσκολίες, να προετοιμάσουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά προσωρινές λύσεις για να αντιμετωπίζουμε παρόμοια φαινόμενα, έως ότου ολοκληρωθούν οι μόνιμες εγκαταστάσεις.

Κι αυτό θα προσπαθήσουμε».

Σχετικές ειδήσεις