ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο από αγρότες του μπλόκου Νίκαιας

Λάρισα: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο από αγρότες του μπλόκου Νίκαιας

Αγρότες από το μπλόκο Νίκαιας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου, παράσταση διαμαρτυρίας έξωαπό το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς συναδέλφους που είχαν δικαστικές εκκρεμότητες από αγροτικές κινητοποιήσεις περασμένων ετών.

Λόγω της αποχής των δικηγόρων το δικαστήριο αναβλήθηκε, ωστόσο οι εκπρόσωποι των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, ζήτησαν για μία ακόμη φορά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να αντιμετωπίσει το αίτημα που προβάλουν σχετικά με το κόστος παραγωγής και ζήτησαν «πολιτική λύση».

Σε σχέση με τα αγροτοδικεία ζήτησαν να μην αντιμετωπίζονται ως «κοινοί εγκληματίες».

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, σχολίασε, μεταξύ άλλων, «αν είναι να δουλεύουμε εμείς για να πλουτίζουν κάποιοι και για να πληρώνουν την τρόικα ας τα πάρουν από εκείνους που πήραν τα δάνεια».

Στην παράσταση διαμαρτυρίας το «παρών» έδωσε και εκπρόσωπος του μπλόκου των Τεμπών σε ένδειξη συμπαράστασης, παρουσία που «γέννησε» ερωτήματα σχετικά με την πιθανότητα τα δυο μπλόκα να συμπλεύσουν στον αγώνα από δω και πέρα. Στο ερώτημα απάντησε ο Β. Μπούτας, ο οποίος παρατήρησε ότι από την πρώτη στιγμή το μπλόκο των Τεμπών έκανε λόγο για συγχρονισμένες δράσεις.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Τεμπών ανέφερε ότι οι αγρότες του μπλόκου σκληραίνουν τη στάση του με πολύωρο πλέον κλείσιμο της Κοιλάδας- υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι κλειστή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ ανέφερε ότι οι αγρότες ετοιμάζονται να καταθέσουν τεκμηριωμένα αιτήματα και υπενθύμισε το αίτημα που διατυπώθηκε μετά τη σύσκεψη των μπλόκων το Σάββατο στα Τέμπη, για συγκρότηση διακομματικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με το ζήτημα τους και τα αιτήματα που θα καταθέσουν προς την κυβέρνηση.

Σχολίασε δε ότι εκτός από την απαξίωση της κυβέρνησης, οι αγρότες βλέπουν και απαξίωση εκ μέρους των κομμάτων καθώς μέχρις στιγμής τα κόμματα δεν έχουν πάρει θέση στα θέματα που τους απασχολούν.

Πάντως, την Πέμπτη, οπότε και η μεγάλη πανεργατική-πανελλαδική απεργία, ο προσανατολισμός είναι τα Τέμπη να παραμείνουν ανοιχτά έτσι ώστε να μπορούν οι πολίτες να μετακινηθούν, προκειμένου να συμμετάσχουν στις απεργιακές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις