ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας των επιστημονικών φορέων στο υπουργείο Υποδομών (photos - videos)

Παράσταση διαμαρτυρίας των επιστημονικών φορέων στο υπουργείο Υποδομών (photos - videos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το πρωί της Τετάρτης (17/02) εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, έξω από τουπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Φωτογραφίες, video: Λευτέρης Παρτσάλης

Συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Πέτη Πέρκα, έχουν αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων που πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο ενώ, συμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα συναντηθούν και με τον υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη.

Δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη:

Στις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι, ζητούν την άμεση απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας πως «οδηγεί ολους τους κλάδους εκτός επαγγέλματος και μας αναγκάζουν να μείνουμε εκτός της χώρας μας».

Με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων ζητούν απο τους υπουργούς τη συμπαράσταση στον αγώνα τους, ειλικρινή διάλογο απο τον αρχή και επί της ουσίας, δηλώνοντας «μαραθωνοδρόμοι με αντοχές, που θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως το τέλος».

Σε συνεδρίασή τους, οι πρόεδροι των επιστημονικών κι επαγγελματικών φορέων είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε επιπλέον δράσεις κατά του νέου ασφαλιστικού, με καθημερινές συμβολικές παραστάσεις στα παραγωγικά υπουργεία.

Η αρχή γίνεται σήμερα, στο Χολαργό και το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενώ οι πρόεδροι αποφάσισαν επίσης να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό στον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου όπως αναφέρεται, «θα καταγγέλλουν το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι φορολογικό και άκρως αντιαναπτυξιακό».

Δείτε τη δήλωση του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού:

Αύριο Πέμπτη 18/2, στη 1.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, όπου θα βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έχει προσκληθεί να μιλήσει σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για το ασφαλιστικό.

Σχετικές ειδήσεις