ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Ξεκινούν σήμερα (26/09) οι ανασκαφές για τα λείψανα του μικρού Μπεν

Κως: Ξεκινούν σήμερα (26/09) οι ανασκαφές για τα λείψανα του μικρού Μπεν

Στην Κω είναι από σήμερα στραμμένα τα βλέμματα καθώς ξεκινούν οι έρευνες για την αποκάλυψη τυχόν λειψάνων του μικρού ΜπενΝίνταμ, ο οποίος είχει εξαφανιστεί πριν από 25χρόνια ενώ έκανε διακοπές στο νησί.

Οι ερευνητές έχουν προειδοποιήσει τη μητέρα του Μπεν, να «είναι έτοιμη για το χειρότερο» ενδεχόμενο, όπως σημειώνει η βρετανική "Daily Mail".

ben2

Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο Μπεν μπορεί να είχε καταπλακωθεί και θαφτεί κάτω από μπάζα εκσκαφέα, κοντά σε μια φάρμα την οποία ανακαίνιζαν ο παππούς και η γιαγιά του τον Ιούλιο του 1991.

I160918 163335 869246oTextTRMRMMGLPICT000011236507o

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία έρευνα, η υπόθεση ανοίγει και πάλι καθώς ένας φίλος του χειριστή οικοδομικών οχημάτων, Κωνσταντίνου Μπάρκα, ισχυρίστηκε στην αστυνομία, ότι εκείνος μπορεί να είναι υπεύθυνος για το θάνατο του μικρού καθώς την ημέρα που ο Μπεν εξαφανίστηκε, καθάριζε με έναν εκσκαφέα την περιοχή.

Digger driver Konstantinos Barkas

(Φωτογραφία Κωνσταντίνου Μπάρκα)

Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας πέθανε πέρυσι από καρκίνο του στομάχου, λίγους μήνες πριν οι ντετέκτιβ της Αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ φτάσουν στην Κω για να ξεκινήσουν εκ νέου τις έρευνες.

Από το Σέφιλντ, η τραγική μητέρα του Μπεν, δηλώνει στη "Daily Mirror" ότι «ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου, δεν ήταν ο Μπεν νεκρός... μέχρι τώρα. Ο μάρτυρας είπε στην αστυνομία ότι μας αξίζει η αλήθεια αλλά την αξίζαμε πριν από 25 χρόνια. Έχω την αίσθηση ότι εμφανίστηκε τώρα (σ.σ. ο μάρτυρας) επειδή ο Μπάρκας είναι νεκρός. Πώς μπορείς να κρατάς ένα τόσο σοβαρό μυστικό για όλα αυτά τα χρόνια;», καταλήγει η κ. Νίνταμ.

Kerry Needham 1

(Η μητέρα του μικρού Μπεν)

Από την πλευρά της, η χήρα του Κωνσταντίνου Μπάρκα, Βαρβάρα, αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε πιθανότητα να σκότωσε κατά λάθος ο σύζυγός της τον Μπεν.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ, οι έρευνες θα ξεκινήσουν από ένα συγκεκριμένο σημείο στην Κω με την πρώτη ανασκαφή να διαρκεί όπως υπολογίζει, ακόμα και 12 ημέρες και θα συνεχιστούν σε δεύτερο σημείο.

The area where Ben vanished from with the farm house

Σχετικές ειδήσεις