Νόμος Κατσέλη: Απόφαση - «σταθμός» για δανειολήπτρια - «Πέτυχε» μηδενική δόση του δανείου της

Newsroom Newsroom

Νόμος Κατσέλη: Απόφαση - «σταθμός» για δανειολήπτρια - «Πέτυχε» μηδενική δόση του δανείου της

Απόφαση «σταθμός» από το Ειρηνοδικείο Χανίων για μια άνεργη δανειολήπτρια, μητέρα ενός παιδιού, η οποία χάρης τον νόμο «Κατσέλη», κατάφερε να μηδενίσει την μηνιαία δόση του δανείους της ύψους 63.000 ευρώ.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επισημαίνεται το Ειρηνοδικείο Χανίων, με προσωρινή διαταγή, έκανε δεκτή την αίτηση της δανειολήπτριας για υπαγωγή στον Νόμο Κατσέλη, και αφού συνεκτίμησε τις ιδιαίτερες συνθήκες τις οποίες η ίδια και η οικογένειά της, όρισε ότι μέχρι τις 17-08-2017, η άνεργη μητέρα δεν θα καταβάλει καμία δόση για το στεγαστικό δάνειο που είχε συνάψει μία τράπεζα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το cretapost.gr, το συνολικό χρέος της δανειολήπτριας είναι 63.271,45 ευρώ, σε στεγαστικό δάνειο, ενώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα του συζύγου της είναι τα 240 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η οικογένεια πέρα από μια μονοκατοικία 200 τ.μ δεν έχει κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο στην κυριότητά της.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

«Το Ειρηνοδικείο των Χανίων , αφού έλαβε υπόψη του, το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι και τα επιδειχθέντα έγγραφα, της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο.

  1. Δέχεται , το αίτημα χορήγησης , Προσωρινής Διαταγής.
  2. Διατάσσει , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά της αιτούσας
  3. Διατάσσει , την διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας της , μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης ήτοι μέχρι τις 17-08-2017
  4. Ορίζει μηδενικές δόσεις ,για το διάστημα από την δημοσίευση της παρούσας και μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης.

Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο Χανίων είναι σημαντική , για την δανειολήπτρια ,είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς η δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία που βιώνει η οικογένεια της οφειλέτριας αφού καλείται να επιβιώσει με το ελάχιστο εισόδημα του συζύγου της ,δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας την στην εν λόγω νομοθεσία και διατάζοντας στην μη καταβολή δόσεων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved