ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς – Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός;

Κακοκαιρία: Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς – Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός;

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τις Αρχές να είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα.

Το βαρομετρικό χαμηλό χτυπά την Ελλάδα τις ημέρες που πολλοί Αθηναίοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν για την επαρχία για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο χιονιάς θα χτυπήσει κυρίως την Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια, ενώ σε μικρότερο βαθμό θα πλήξει την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Τα έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από το βράδυ της Τετάρτης και τα ξημερώματα της Πέμπτης. Υποχώρηση αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, με το κρύο ωστόσο να παραμένει τσουχτερό και ο παγετός να παραμένει για τουλάχιστον 48 ώρες.

Η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς, ενώ μηχανήματα ρίχνουν συνεχώς αλάτι στις εθνικές οδούς. Στόχος είναι να μην κλείσει σε καμία περίπτωση το εθνικό οδικό δίκτυο.

Τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι πολύ έντονα και η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, ενώ καλό θα ήταν όσοι δεν είναι απαραίτητο να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Όπως επισημαίνειται, θα πρέπει όλοι οι οδηγοί να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σχετικές ειδήσεις