ΕΛΛΑΔΑ

Παντελής Παντελίδης: Από το Πολεμικό Ναυτικό στο Youtube κι από εκεί στην... κορυφή!

Παντελής Παντελίδης: Από το Πολεμικό Ναυτικό στο Youtube κι από εκεί στην... κορυφή!

Σαν βγαλμένη από παραμύθι ήταν η πορεία του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη, από τη φτώχια στα εκατομμύρια views στο Youtube, την καταξίωση, τη δόξα και τα πολλά χρήματα.

«Έγραφα τραγούδια και τα έστελνα σε φίλους. Αυτοί ξεκίνησαν να τα ανεβάζουν στο YouTube. Να υπάρχουν κάπου αποθηκευμένα ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση αν μαζευόμασταν σε ένα σπίτι να πιούμε ένα κρασάκι»...

Με αυτά τα λόγα, είχε περιγράψει ο ίδιος ο Παντελής Παντελίδης, τα πρώτα βήματα προς την καταξίωσή του ως ένας από τους πιο δημοφιλείς λαϊκούς τραγουδιστές.

Δείτε πώς περιγράφει τα πρώτα του βήματα στη μουσική ο αδελφός του, Τριαντάφυλλος:

Διαβάστε ΕΔΩ αφιέρωμα στον Παντελή Παντελίδη, ένα χρόνο μετά το θάνατό του

Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ο Παντελής, αγαπούσε τη μουσική και έγραφε τραγούδια εμπνεόμενος, όπως έλεγε από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων.

Το βίντεο του τραγουδιού «Αλκοολικές οι νύχτες», όπου με μια κιθάρα στο χέρι -την οποία του είχε πάρει δώρο ο πατέρας του κι έμαθε να παίζει μόνος του- ερμηνεύει το τραγούδι του, ήταν αυτό που τον έκανε αρχικά γνωστό.

Mετά από 10 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό, αποφάσισε να παραιτηθεί για να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να γίνει τραγουδιστής.

Η αγάπη του για το τραγούδι ήταν τόσο μεγάλη, ώστε μετά από επιμονή και υπομονή κατάφερε να καθιερωθεί στις πίστες και να βρεθεί μεταξύ των κορυφαίων ονομάτων της ελληνικής λαϊκής σκηνής.

Το τραγούδι που τον καθιέρωσε ήταν το «Δεν ταιριάζετε σου λέω»...

... κι από εκεί και πέρα η πορεία του ήταν μόνο ανοδική μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου του 2016 όταν και κόπηκε τόσο άδικα και τόσο νωρίς το νήμα της ζωής του.

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του ήταν το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο.

Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά».

Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα».

Ο Παντελής Παντελίδης βραβεύτηκε στην 10η απονομή των μουσικών βραβείων MAD το 2013 για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. Ο ίδιος βρέθηκε να ερμηνεύει το τραγούδι του «Δεν ταιριάζετε σου λέω» μαζί με τον Stan και την Ελένη Φουρέιρα.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις