ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο αδερφός του Παντελίδη: «Ο Παντελής δεν γυρνάει! Θέλουμε μόνο την αλήθεια» (video)

Συγκλονίζει ο αδερφός του Παντελίδη: «Ο Παντελής δεν γυρνάει! Θέλουμε μόνο την αλήθεια» (video)

Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το θάνατο του Παντελή Παντελίδη, ο αδερφός του Τριαντάφυλλος σπάει την σιωπή του και μιλά στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ για όλα όσα βιώνει η οικογένεια, αλλά και για τον αγώνα που δίνουν προκειμένου να χυθεί «φως» στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το μοιραίο τροχαίο της 18ης Φεβρουαρίου.

Ο Παντελής Παντελίδης «έφυγε» στις 18 Φεβρουαρίου 2016 βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά του και τους φίλους του λαϊκού τραγουδιστή, αλλά και τους χιλιάδες θαυμαστές του, που σχεδόν έναν χρόνο μετά αρνούνται να αποδεχτούν την πραγματικότητα. Πολλά γράφτηκαν και άλλα τόσα ακούστηκαν σχετικά με τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το μοιραίο δυστύχημα. Η ερώτηση όμως για την οικογένεια του αδικοχαμένου τραγουδιστή είναι μία: Ποιος οδηγούσε τελικά το μοιραίο τζιπ;

Σε μια συγκινητική συνέντευξη αδερφός του τραγουδιστή μιλάει για τα παιδικά χρόνια του Παντελή, για τη μητέρα τους και ανακοινώνει τη δημιουργία του «Ιδρύματος Παντελής Παντελίδης».

2471067

«Η ζωή μου με τον Παντελή»

«Τα παιδικά μας χρόνια ήταν μόνο μπάλα και τραγούδι», λέει συγκινημένος ο Τριαντάφυλλος και περιγράφει πόσο ντροπαλός ήταν ο Παντελής στην παιδική του ηλικία. «Ήταν τεράστιο ταλέντο στο ποδόσφαιρο, ήταν μεγάλο ταλέντο ο αδερφός μου αλλά τον κέρδισε το τραγούδι», αναφέρει στον Αντώνη Σρόιτερ, ο Τριαντάφυλλος σε μια εξομολόγηση ψυχής.

Μιλώντας για όλο αυτό το διάστημα που ο Παντελής έχει φύγει από την ζωή, ο αδερφός του δεν κρύβει πως ο χρόνος αυτός του άφησε πικρία, «σίγουρα πίκρα, σίγουρα ο πόνος δεν περνάει και κάθε μέρα είναι και χειρότερα. Θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά τον κόσμο που μας στηρίζει και μας βοηθάει χωρίς κάποιο κέρδος. Όσο υπήρχε ο Παντελής, μπορεί να πει κανείς ότι έρχονταν για εκείνον. Αλλά τώρα δεν υπάρχει ο Παντελής και ο κόσμος που έρχεται, έρχεται για να μας δείξει την αγάπη του προς εκείνον».

2471063

Για την αγάπη και την στήριξη από τους απλούς θαυμαστές του αδικοχαμένου τραγουδιστή μίλησε ο Τριαντάφυλλος Παντελίδης, «Αυτό που εισπράττω δεν περιγράφεται με λόγια. Τόση αγάπη, τόση περηφάνια... Αυτό που νιώθω είναι ότι ο καθένας ταυτίστηκε με τον Παντελή. Άνθρωποι που δεν τον γνώριζαν και δεν τον είχαν δει ποτέ, νιώθουν ότι ήταν αδερφός τους, ξάδερφός τους, θείος τους(...)Ταυτίζονται με το απλό παιδί που από μια γειτονιά της Νέας Ιωνίας, χωρίς να χτυπήσει πόρτες, κατάφερε να φτάσει ψηλά».

«Δεν πήγε το μυαλό μας ότι ο Παντελής ήταν διάσημος, πηγαίνοντας στο νοσοκομείο δεν ξέραμε τι είχε γίνει», λέει ο Τριαντάφυλλος για το μοιραίο βράδυ που «χάθηκε» ο Παντελής.

«Αλήθεια και μόνο αλήθεια»

Για τα δύο κορίτσια που επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ, την Μίνα Αρναούτη και την Φρόσω Κυριάκου με τις οποίες η οικογένεια του έχει εμπλακεί σε έναν σκληρό δικαστικό πόλεμο, ο Τριαντάφυλλος Παντελίδης ξεκαθάρισε πως «το μόνο που θέλουμε είναι να βγει η αλήθεια και μόνο η αλήθεια. Ευελπιστώ να φτάσουμε εκεί. Πιστεύω ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Σύμφωνα με όλα τα ευρήματα κορυφαίων επιστημόνων, όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι Παντελής ήταν στη θέση του συνοδηγού. Πιστεύω η ελληνική δικαιοσύνη να κάνει όπως ξέρει την δουλειά της».

«Ο Παντελής δεν γυρνάει. Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για να δικαιωθεί η ψυχή του και να είναι ήρεμος. Έχουν συμβεί πολλά περιστατικά που είναι σαν να μας λέει “ψάξτε καλύτερα”. Aν τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα δεν θα ασχολούμασταν με αυτό το κομμάτι. Πλέον επειδή οι αρχικές υποψίες έγιναν ντοκουμέντα θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για την ψυχή του Παντελή(...)Ο καθένας κάνει αυτό που πιστεύει. Κανείς από την οικογένεια δεν έχει ασχοληθεί ούτε με τα κορίτσια ούτε με οτιδήποτε. Εγώ θέλω να βγει η αλήθεια και μόνο!».

Εντύπωση έκανε ωστόσο, η περιγραφή του για την στεναχώρια και τον πόλεμο που δέχθηκε ο Παντελής, για το τραγούδι που είχε γράψει για την Κύπρο και τα κατεχόμενα, αναφέροντας με πόσο πόνο «έφυγε»... «Τον είχε στεναχωρήσει πάρα πολύ το θέμα με την Κύπρο, προσπαθούσε να το δεχθεί με χιούμορ, αλλά ήταν πολύ στεναχωρημένος, είχε βγάλει έρπη, τον πίκρανε όλη αυτή η επίθεση, τα πήρε μέσα του όλα αυτά που περνούσε και.... Εγώ σαν παρακαταθήκη θέλω για τον αδερφό μου, να τον θυμούνται σαν ένα απλό παιδί, ο Παντελής είχε βοηθήσει πολύ κόσμο χωρίς δημοσιότητα...»

«Αισθάνομαι ότι έχουμε χρέος σαν οικογένεια να συνεχίσουμε τον φιλανθρωπικό σκοπό που είχε ξεκινήσει ο Παντελής γι’αυτό θα ανοίξουμε ένα Ίδρυμα που θα βοηθάει ανθρώπους για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα...» αποκάλυψε ο αδερφός του αδικοχαμένου τραγουδιστή και πρόσθεσε ότι έχουν στα χέρια τους δεκάδες ακυκλοφόρητα τραγούδια.

Κλείνοντας την συνέντευξη, θέλησε να μεταφέρει ένα μήνυμα της μητέρας του Αθηνάς Παντελίδου: «Η μητέρα μου θέλει να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο για την αγάπη που λαμβάνει! Και πως όλα αυτά τα κάνει μόνο για να μάθουμε την αλήθεια!»

«Δεν υπάρχει πόρισμα ότι ο Παντελής οδηγούσε»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη, Χαράλαμπος Λυκούδης, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πόρισμα που να δείχνει ότι ο οδηγός του μοιραίου τζιπ είναι ο τραγουδιστής. Τονίζει μάλιστα ότι η οικογένεια δεν ενδιαφέρεται για τις αποζημιώσεις, αλλά μόνο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες «έχασε» τη ζωή του ο λαϊκός τραγουδιστής.

Σχετικές ειδήσεις