ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός για… χειμώνα

Καιρός για… χειμώνα
Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα, Κυριακή, ο καιρός με έντονα φαινόμενα...

Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα, Κυριακή, ο καιρός με έντονα φαινόμενα, πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στις ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, που πιθανόν να είναι ισχυρές κυρίως μέχρι τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους κυρίως στην ανατολική Μακεδονία- Θράκη θα είναι έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το βράδυ στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά τις πρωινές ώρες νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 που σταδιακά θα γίνουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα δυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 τοπικά 9 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 και σταδιακά 6 τοπικά 7 μποφόρ . Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη 8 τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: από 18 έως 23 βαθμούς Κέλσιου. Τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 25 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στα βόρεια σε βορειοανατολικούς. Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.