ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία - Προσοχή! Χωρίς ταξί σήμερα (13/6) η Αθήνα

Απεργία - Προσοχή! Χωρίς ταξί σήμερα (13/6) η Αθήνα

Χειρόφρενο τραβούν οι οδηγοί ταξί στην Αττική σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου, από τις 06:00, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας η οποία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, θα επαναλαμβάνεται μέχρι να διευθετηθούν τα προβλήματά τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί Αγοραίων:

«Την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Η Ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση.

Η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του Ελληνικού Κράτους ,αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στα Γραφεία του ΣΑΤΑ έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. Εύλογα ξύπνησαν μνήμες του 2011…

Ξεκινάμε με 24ωρη απεργία, από τις 13/6/2018 (6 π.μ) η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα.

Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό , αλλά δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε με απεργία την επιβίωσή μας».

Ρoή Ειδήσεων