ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Αυτά είναι τα ενεργά μέτωπα αυτή την ώρα

Φωτιά ΤΩΡΑ: Αυτά είναι τα ενεργά μέτωπα αυτή την ώρα

Συνεχίζει για τέταρτη ημέρα να καίει -σε διάσπαρτες εστίες- η φωτιά στα Γεράνεια Όρη.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραμένουν στα Γεράνεια Όρη όπου είχε ξεσπάσει τη Δευτέρα (23/07) μεγάλη φωτιά, επιχειρώντας για την κατάσβεσή της.

Σήμερα Παρασκευή, στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 9 ΟΤΑ, 10 υδροφόρα, τρία μηχανήματα έργου και 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Δείτε φωτογραφίες από την Κινέτα στη gallery του Newsbomb.gr

Στα Γεράνει Όρη και την Κινέτα έχει προκληθεί από τη φωτιά τεράστια οικολογική καταστροφή καθώς έχουν καεί -μέχρι στιγμής- περίπου 19.233 στρέμματα βλάστησης.

Φωτιά στην Κύθνο

Γύρω στις εννέα το βράδυ της Πέμπτης, ξέσπασε φωτιά -πιθανότατα από κεραυνό- στην Κύθνο.

Η φωτιά ξεκίνησε στην ορεινή περιοχή Αγία Ειρήνη, η οποία βρίσκεται στα βόρεια του νησιού, σε σημείο με χαμηλή βλάστηση και γρήγορα επεκτάθηκε. Αργά το βράδυ ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο σε κοντινή περιοχή. Στο νησί επιχειρούν αυτή τη στιμή ένας πυροσβέστης με ένα πυροσβεστικό όχημα, τέσσερις εθελοντές με υδροφόρες και ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα που κατέφθασε με σκάφος του Λιμενικού από την Τήνο.

Ζεμενό και Καμάριζα

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά στο Ζεμενό Κορινθίας, η οποία επίσης μαινόταν για πολλά 24ωρα.

Παράλληλα, ο κίνδυνος έχει περάσει και στην Καμάριζα Αναβύσσου, όπου ξέσπασε την Πέμπτη, πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση. Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και δεν κινδυνεύουν οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Πατέρας πήγε στην εκκλησία και ακύρωσε τη βάπτιση του γιου του που πέθανε στο Μάτι

Φωτιά Χρύσα Σπηλιώτη - Συγκλονιστική στιγμή: Ο αδερφός του συζύγου της βουτάει για να τους βρει