ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Κρήτη: Τα προφητικά λόγια της 32χρονης - «Φοβάμαι τον άνδρα μου, θα με σκοτώσει»

Τραγωδία στην Κρήτη: Τα προφητικά λόγια της 32χρονης - «Φοβάμαι τον άνδρα μου, θα με σκοτώσει»
Μουδιασμένη από το άγριο έγκλημα παραμένι η κοινωνία της Σητείας

Συγκλονισμένη η Κρήτη και το πανελλήνιο από το φρικτό θάνατο της 32χρονης μητέρας δύο παιδιών - Τι αποκάλυψε συνάδελφος της νεκρής μάνας στη Σητεία - Το χρονικό της τραγωδίας

Σε καταγγελία είχε προχωρήσει ένα περίπου μήνα πριν βρει φρικτό θάνατο η 32χρονη Κατερίνα από τη Σητεία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και συγκεκριμένα στις 4 Φεβρουαρίου.

«Φοβάμαι τον άντρα μου» φέρεται να έλεγε στη δουλειά της η 32χρονη Κατερίνα η οποία βρήκε το θάνατο από τα χέρια του 36χρονου συζύγου της.

Συνάδελφος της 32χρονης Κατερίνας, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Μαζί σου» και εξιστόρησε τα όσα δραματικά ζούσε η γυναίκα το προηγούμενο διάστημα στην μικρή κοινωνία της Σητείας.

«Είχε ανάγκη να μοιραστεί το πρόβλημα της και πήγαινε στη δουλειά με άντρες συναδέλφους», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Θα με σκότωνε αν πω οτιδήποτε, φέρεται να είχε δηλώσει

«Θα χωρίσω γιατί με απειλεί, μου έλεγε. Τον φοβόταν υπερβολικά, αν πάει αστυνομία και του κάνει καταγγελία θα την σκότωνε, της είχε πει. Ήταν αρκετό διάστημα που μου παραπονιόταν ότι κάτι δεν πάει καλά. Σημάδια δεν είχα δει στο σώμα της. Τον κατηγορούμενο τον ξέρω, τον έχω δει πολλές φορές. Από μόνος του είναι βαρύς τύπος. Δεν τον περίμενα αυτό που έγινε. Όλη η Σητεία έχει σοκαριστεί… Μόνη της προσπαθούσε να μεγαλώσει τα παιδιά της Ενώ πληροφορίες ήθελαν την κοπέλα να ήθελε να πάρει διαζύγιο...».

Σύμφωνα με πληροφορίες που βγήκαν από την εκπομπή, η καταγγελία που έγινε στο αστυνομικό τμήμα στις 4 Φεβρουαρίου αφορούσε ενδοοικογενειακή βία. Η αποθανούσα προσήλθε με την αδερφή και τον γαμπρό της καταγγέλλοντας τον εν διαστάσει σύζυγο της ότι την απειλούσε και με μαχαίρι κάποιες φορές και την απειλούσε να μην μιλήσει γιατί θα της κάνει κακό.

Λόγω του ότι όμως οι καταγγελίες δεν είχαν χρονικό προσδιορισμό δεν κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Επίσης όπως έγινε γνωστό μέσω της συγκεκριμένης εκπομπής, μετά την καταγγελία ενημερώθηκε η εισαγγελία από αστυνομικές αρχές, και οι αρχές ενημέρωσαν την κοπέλα για τα δικαιώματα της, ενώ πληροφορίες ήθελαν την κοπέλα να επιθυμούσε να πάρει διαζύγιο.

Στην εκπομπή μίλησε και μία γυναίκα, από την πλευρά του κατηγορούμενου η οποία και αναφέρθηκε στον 36χρονο λέγοντας: «Είναι πολύ καλό παιδί, πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, η μαμά του είχε ψυχολογικά προβλήματα. Τον μεγάλωσαν οι παππούδες του.

Ούτε σεσημασμένος είναι, ούτε έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία .Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Το τι γινόταν στο σπίτι δεν το ξέρω, ξέρω μόνο ότι αυτός και η κοπέλα ήταν πολύ καλά παιδιά. Είχαν χωρίσει γιατί της είχε παίξει ένα χαστούκι, αλλά όλα αυτά συμβαίνουν… Της είχαμε κάνει το τραπέζι κάποιες φορές, αλλά τελευταία είχε απομακρυνθεί. Ο πατέρας του είναι σοκαρισμένος.»

Την Παρασκευή η απολογία του 36χρονου

Στα δικαστήρια Νεάπολης οδηγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (5/3), ο 36χρονος φερόμενος συζυγοκτόνος, ο οποίος κατηγορείται ότι στραγγάλισε την 32χρονη σύζυγό του στη Σητεία κι ενώ τα μωρά τους ηλικίας 6 και 18 μηνών βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

Όπως αναέρει το neakriti.gr, στον φερόμενο δράστη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, επίσης του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα ναρκωτικών.

Εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο και μάλιστα ανέκφραστος και με σκυμμένο το κεφάλι, ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί.

Σημειώνεται ότι με καθυστέρηση ξεκίνησε η απολογία του 36χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα 4 το απόγευμα και μάλιστα αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση, ενώ όταν του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες οδηγήθηκε ξανά από τους αστυνομικούς στα κρατητήρια.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τοξικολογίας Αριστειδης Τσατσάκης «από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι πρόκειται για ακαριαίο θάνατο, συνέπεια ενός βίαιου στραγγαλισμού που προκάλεσε ασφυξία. Οι ενδείξεις αυτές, δεν κατέδειξαν εκδορές ή αλλά τραύματα, γεγονός που μας οδηγεί στην εικασία ότι δεν υπήρξε άλλου είδους πάλη. Ωστόσο η νεκροψία- νεκροτομή θα φέρει στο φως τα ακριβή αιτία».

Αιτία του φονικού ήταν οι άγριοι καβγάδες

Αιτία για το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα την 32χρονη μητέρα δύο παιδιών ήταν οι προστριβές της ίδιας με τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ίσως και περισσότερο, σε βάρος του 36χρονου είχε γίνει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία με αφορμή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα χαστούκι που έριξε στην σύζυγο του.

Η άτυχη Κατερίνα πήρε την απόφαση να πάρει τα δύο παιδιά και να εγκατασταθεί προσωρινά στο σπίτι της μητέρας της.

Η απόφαση αυτή δεν άρεσε στον 36χρονο, ο οποίος ήθελε πίσω την γυναίκα και τα παιδιά του, τα οποία υπεραγαπά, όπως λέει, μετανιωμένος για όσα συνέβησαν. Σήμερα, μάλιστα, είχαν σκοπό να μεταβούν στο νοσοκομείο της Σητείας στο πλαίσιο προγραμματισμένου ραντεβού των παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρει ο συζυγοκτόνος της Κρήτης: «Την έσφιξα από το λαιμό πάνω στον καβγά»

Φονικό στην Κρήτη: Τα τελευταία λεπτά της 32χρονης - Ανατριχιαστικές μαρτυρίες

Σχετικές ειδήσεις