ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα Σητεία: Σοκάρει ο συζυγοκτόνος - «Θόλωσα, σκοτείνιασα και την έπνιξα»

Έγκλημα Σητεία: Σοκάρει ο συζυγοκτόνος - «Θόλωσα, σκοτείνιασα και την έπνιξα»
Την Παρασκευή απολογείται ο 36χρονος 
cretapost.gr

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια του αδερφού της 32χρονης Κατερίνας η οποία φέρεται να δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της ο οποίος κατηγορείται ότι τη στραγγάλισε στη Σητεία.

Όπως είπε οργισμένος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η άτυχη 32χρονη είχε ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας καθώς φοβόταν τον 36χρονο και θεωρούσε ότι κινδύνευε η ζωή της. «Η συγχωρεμένη η αδερφούλα μου είχε δώσει κατάθεση στα γραφεία της αστυνομίας αλλά αδιαφόρησαν, έλεγαν ‘’δεν είναι τίποτα θα περάσει’’…».

Μάλιστα ο αδερφός της 32χρονης επέκρινε τους άντρες που ασκούν βία στις γυναίκες λέγοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι είναι για την ηλεκτρική καρέκλα» ενώ συμπλήρωσε «για μένα αυτός που δέρνει δεν πρέπει να λέγεται άντρας».

Υποστήριξε ακόμη ότι δεν είχαν απαγορεύσει στον φερόμενο δολοφόνο να βλέπει τα παιδιά του. Μάλιστα τη μοιραία μέρα όπως υποστήριξε, ο φερόμενος δράστης θέλησε να πάει τα παιδιά στο γιατρό και γι’ αυτό πήγε στο σπίτι της συζύγου του. Μετά από έναν άγριο καυγά, η γυναίκα εντοπίστηκε στραγγαλισμένη ενώ τα παιδιά βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

«Θόλωσα, σκοτείνιασα...»

Μιλώντας στον Αντ1 ο κατηγορούμενος δήλωσε: «Θόλωσα, σκοτείνιασα, έχασα το μυαλό μου για ελάχιστα δευτερόλεπτα και έγινε το κακό της στιγμής. Αγαπούσα και λάτρευα όπως συμβαίνει και σήμερα τη γυναίκα μου. Ήθελα να κρατήσω ζωντανή την οικογένειά μας».

Ποιος θα πάρει την κηδεμονία των παιδιών

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, το αντρόγυνο είχε αποκτήσει δύο αγοράκια, 6 και 18 μηνών, που βρίσκονταν στο μέσα δωμάτιο όταν ο πατέρας τους σκότωσε την μητέρα τους.

Παράλληλα, ο δράστης είχε ένα ακόμα παιδί 11 χρονών από τον πρώτο γάμο του με την μητέρα του να έχει πεθάνει σε νεαρή ηλικία από την επάρατο νόσο.

Και τα τρία παιδιά μένουν χωρίς… γονείς με αποτέλεσμα να έχουν κινητοποιηθεί οι αρχές προκειμένου να αποφασιστεί ποιο θα είναι το μέλλον τους.

«Η διαδικασία που έχει κινηθεί αφορά και τα τρία παιδιά, τόσο τα ανήλικα που είχε το ζευγάρι όσο και το τρίτο παιδί που είχε από άλλον γάμο ο 36χρονος», αναφέρει σχετικά ο δήμαρχος Σητείας, Θοδωρής Πατεράκης περιγράφοντας την διαδικασία που ακολουθείται.

«Μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας ο φάκελος πάει στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας ζητά από την Υπηρεσία Πρόνοιας του δήμου να διερευνήσει το όλο θέμα ώστε να αποφασιστεί μετά από την εισαγγελική αρχή ποιος θα αναλάβει την κηδεμονία και την γαλούχηση των τριών ανηλίκων», υπογράμμισε σχετικά ο κ Πατεράκης τονίζοντας παράλληλα πως αυτή η υπόθεση «έχει συγκλονίσει όλους μας αλλά τώρα το θέμα είναι να δούμε το μέλλον των παιδιών».

Δικηγόρος: Καταρρακωμένος ο 36χρονος

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 36χρονου Βασίλης Νουλέζας υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου δήλωσε ότι o φερόμενος δολοφόνος ήθελε να επανασυνδεθεί με την άτυχη γυναίκα και όπως ανέφερε ο δικηγόρος για έναν ανεξέλεγκτο έρωτα μπορεί κάποιος να διαπράξει αδίκημα.

Όπως υποστήριξε ο 36χρονος είναι καταρρακωμένος και θέλει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του.

Σύμφωνα με το δικηγόρο, ο 36χρονος δεν είχε καταλάβει ότι δεν είναι στη ζωή του η γυναίκα του και προσπάθησε να παραδοθεί στις αρχές.

Ο κ. Νουλέζας ζήτησε ακόμα εξεταστεί αν ο πελάτης του έχει νόσημα ή ψυχική διαταραχή και αν υπήρχε βρασμός ψυχικής ορμής για να κριθεί με βάση αυτές τις συνθήκες.

Όπως είπε πριν από την τραγωδία υπήρξε έντονος φραστικός διαπληκτισμός και ακολούθησαν τα μοιραία γεγονότα, χωρίς όμως να θέλει δεν κατηγορήσει όπως ισχυρίστηκε, το θύμα.

Την Παρασκευή η απολογία του 36χρονου

Παραπέμπεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο o 36χρονος συζυγοκτόνος.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Λασιθίου οδηγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (5/3) ο 36χρονος ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας στραγγάλισε την 32χρονη εν διαστάσει σύζυγό του.

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, ο 36χρονος ενώ ήταν υπό κράτηση ξέσπασε σε λυγμούς.

Παραπέμπεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το cretalive.gr κόντρα σε ότι υποστηρίζεται από την οικογένεια της 32χρονης περί του βίαιου χαρακτήρα του, οι μαρτυρίες από το περιβάλλον του, ακόμα και από τα πρώην πεθερικά του, μιλούν για έναν καταπληκτικό άνθρωπο.

Όλοι έχουν να λένε πόσο υπερπροστατευτικός ήταν με τα παιδιά του, με την γυναίκα του από τον πρώτο γάμο με την οποία γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο όπου σπούδαζαν και οι δύο.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ενώ εκείνη ήταν άρρωστη παντρεύτηκαν, απέκτησαν το κοριτσάκι τους και την στήριξε μέχρι τέλους.

Ο φόβος της 32χρονης

Σε καταγγελία είχε προχωρήσει ένα περίπου μήνα πριν βρει φρικτό θάνατο η 32χρονη Κατερίνα από τη Σητεία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και συγκεκριμένα στις 4 Φεβρουαρίου.

«Φοβάμαι τον άντρα μου», φέρεται να έλεγε στη δουλειά της η 32χρονη Κατερίνα η οποία βρήκε το θάνατο από τα χέρια του 36χρονου συζύγου της.

Συνάδελφος της 32χρονης Κατερίνας, μίλησε στον ΣΚΑΪ και εξιστόρησε τα όσα δραματικά ζούσε η γυναίκα το προηγούμενο διάστημα στην μικρή κοινωνία της Σητείας.

«Είχε ανάγκη να μοιραστεί το πρόβλημα της και πήγαινε στη δουλειά με άντρες συναδέλφους», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Ανατροπή στην υπόθεση του μοντέλου - Δεν βρέθηκαν ίχνη της στο δέμα με την κοκαΐνη

Σχετικές ειδήσεις