ΕΛΛΑΔΑ

Eπέστρεψαν στην πατρίδα τους 107 μετανάστες

Eπέστρεψαν στην πατρίδα τους 107 μετανάστες

Στην πατρίδα τους επέστρεψαν άλλοι 107 μετανάστες , 77 υπήκοοι Πακιστάν, 26 από το Μπαγκλαντές, ένας από τη Μολδαβία ένας από τη Μάλτα, ένας από τη Βουλγαρία και ένας από τη Ρουμανία.


Τη διαδικασία διενήργησε το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα , η επιστροφή των 77 υπηκόων Πακιστάν, εις βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με ειδική πτήση « charter » από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμό τη Λαχώρη και το Ισλαμαμπάντ.

Ειδικότερα η μεταφορά τους στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε από τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής φυσικά με συνοδεία που αποτελούνταν από 38 αστυνομικούς.

Να σημειωθεί πως εχθές πραγματοποιήθηκε η επιστροφή των υπόλοιπων αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων, επίσης είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς αντίστοιχα τη Ντάκα, το Κισινάου, τη Μάλτα, τη Σόφια και το Βουκουρέστι.

Όλες οι επιχειρήσεις επιστροφής μεταναστών στη χώρα τους, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.