Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων-Παπαθανάσης: Μόνο καθιστοί σε πανηγύρια και συναυλίες

Newsbomb

Για τη νέα καθημερινότητα των επαγγελματιών και των πολιτών μετά την επαναλειτουργία ακόμα περισσότερων δραστηριοτήτων, μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Ο κορονοϊός δεν έχει φύγει, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», ξεκαθάρισε ο κ. Παπαθανάσης που φιλοξενήθηκε σήμερα (04/06) στον ΑΝΤ1.

Τόνισε δε ότι οι κανόνες στους κλειστούς χώρους εστίασης θα είναι πιο αυστηροί, συγκριτικά με τους υπαίθριους και τους ημιυπαίθριους χώρους.

Σε σχεδόν έναν μήνα από τώρα, την 1η Ιουλίου, ξεκινούν οι συναυλίες, όπου και εκεί θα υπάρχουν κανόνες, με βασικότερο ότι δε θα υπάρχουν όρθιοι, αλλά μόνο καθιστοί.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τους κανόνες, για να μην πισωγυρίσουμε», σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, παρατηρώντας ότι, «μπαίνουμε σε μια καινούρια πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στο οικονομικό σκέλος της επανεκκίνησης, τόνισε ότι, «συνεχίζεται και τον Ιούνιο η στήριξη των επιχειρήσεων» ενώ προανήγγειλε νέα μέτρα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης

Ερωτηθείς σχετικά με τη χρήση μάσκας, ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι αυτή ισχύει και ότι στις περισσότερες επιχειρήσεις τηρούνται τα μέτρα. «Δεν είναι μόνο θέμα προστίμων οι κανόνες, τα μαγαζιά που τους παραβαίνουν, θα κλείνουν για δέκα μέρες».

Τέλος, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας στις εμποροπανηγύρεις είπε ότι θα λειτουργούν με κανόνες λαϊκών αγορών.

Τα πανηγύρια, ωστόσο, θα έχουν διαφορετικούς κανόνες, που κυρίως θα έχουν μόνο καθήμενους.

Πηγή: ΑΝΤ1

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καμπανάκι για τον τουρισμό από τον Σύψα - Θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα