Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Καρέ - καρέ η διάσωση κτηνοτρόφου μέσα στον χιονιά - Τον βρήκαν δίπλα στη σόμπα, με ρακή

Newsbomb

Προστατευμένος, ζεστός και καλά εφοδιασμένος αποδείχτηκε ως ήταν ο κτηνοτρόφος για τον οποίο στήθηκε χθες επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης.

Ο κτηνοτρόφος είχε μεταβεί το μεσημέρι της Δευτέρας (24/1) στο ποιμνιοστάσιό του στη θέση Κατωφύγι στα όρια των δήμων Βιάννου και Οροπεδίου Λασιθίου με τους οικείους του να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του, γεγονός που σε συνδυασμό με την έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή, είχε εντείνει την ανησυχία τους.

Στο σημείο έσπευσαν 5 άνδρες της 3ης EMAK Κρήτης και ο διοικητής της Μονάδας Σταύρος Καλογιαννάκης, οι οποίοι, με το χιόνι να ξεπερνά το ένα μέτρο κατάφεραν, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και την επικινδυνότητα της επιχείρησης, να εντοπίσουν τον 72χρονο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το Creta24, σόμπα, αρκετά καυσόξυλα και φαγητό στο τραπέζι, ένα ζεστό πάπλωμα στο κρεβάτι ήταν ότι είχε ο κτηνοτρόφος στο «καταφύγιό» του, όπου περίμενε να κοπάσει η κακοκαιρία για να μπορεί να φύγει. Μάλιστα όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο χώρο ο 72χρονος τους είπε πως είχε και «αρκετή ρακή».

Ο κτηνοτρόφος μετά τον εντοπισμό και τη διάσωσή του επιβιβάστηκε μαζί με τους διασώστες του στο ερπυστριοφόρο όχημα της ΕΜΑΚ. Εν μέσω χιονοκαταιγίδας μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο απ’ όπου τον παρέλαβαν μέλη της οικογένειάς του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Έντονες χιονοπτώσεις, μάχη να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι - Απεγκλωβίστηκε κτηνοτρόφος