Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Καίγονται σπίτια στην Κινέτα - Τρέχουν να σωθούν οι κάτοικοι

Newsbomb

Φωτιά τώρα: Εφιαλτική κατάσταση -Δραματικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι και παραθεριστές της Κινέτας, εξαιτίας της τεράστιας φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη

Η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται, από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (23/7), στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής και η οποία ξεκίνησε από πευκόφυτη έκταση στα Γεράνεια Ορη, έχει φτάσει σε σπίτια, ορισμένα από τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί, της Γαλήνης και του Πανοράματος 1 και 2.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν σκληρή μάχη κόντρα στις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, ενισχύονται συνεχώς.

Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας 110 πυροσβέστες με 47 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, είναι κλειστές η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39ο έως το 57ο χλμ, ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει πολλές περιοχές της Αττικής.

Σημειώνεται επίσης ότι με εντολή της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρομου στο τμήμα Αθήνα - Κιάτο και αντίστροφα λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Κινέτας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης η κατάσταση στην Αττική είναι κρίσιμη εξαιτίας των τριών μεγάλων πυρκαγιών (Κινέτα, Άγιοι Θεόδωροι, Πεντέλη)

Όπως τόνισε ο κ. Καπάκης, όλος ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός στην Αττική είναι σε κατάσταση πλήρους συναγερμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς από θυελλώδεις ανέμους.

Ώρες αγωνίας για εγκλωβισμένη οικογένεια

Ώρες αγωνίας για τετραμελή οικογένεια που εγκλωβίστηκε στο περικυκλωμένο από φλόγες σπίτι της στην Κινέτα.

«Είμαι κοντά στην περιοχή της Κινέτας. Έχει διογκωθεί το πρόβλημα. Υπάρχουν τέσσερα άτομα στον Άγιο Νικόλαο στην περιοχή Άνω Γαλήνη. Είναι εγκλωβισμένα μέσα σε σπίτι. Όποιο πυροσβεστικό όχημα είναι στην περιοχή να προσπαθήσει να βοηθήσει την οικογένεια», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104.6 ο πρώην δήμαρχος Μεγάρων, Γιάννης Μαρινάκης.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλίρη δήλωσε ότι δεν είχε εικόνα για το περιστατικό και έδωσε άμεσα εντολή στο επιχειρησιακό κέντρο.

Ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω της φωτιάς

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή που πλήττει η πυρκαγιά στην Κινέτα, η οποία έχει προκαλέσεισοβαρές ζημιές και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μέσης τάσης.

Ωστόσο η πρόσβαση των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία του δικτύου που έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν καταστραφεί είναι αδύνατη λόγω της φωτιάς. Επιπλέον ο Διαχειριστής διακόπτει ανά περιοχές την ηλεκτροδότηση και ύστερα από εντολή της Πυροσβεστικής, για λόγους ασφαλείας. Αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνουν ότι η αποτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει όταν ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο και επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή.

Έφτασαν στη θάλασσα οι φλόγες

Έκκληση στους κατοίκους ή τους παραθεριστές που έχουν παραμείνει στην περιοχή της Κινέτας να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, απευθύνουν οι Αρχές.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και προκαλούν ανατριχίλα…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς

Επτά εναέρια μέσα πυρόσβεσης (4 αεροσκάφη CL-415, 1 αεροσκάφος CL-215, και 2 ελικόπτερα CH47-D με κάδο), τρεις προωθητές γαιών, υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος C-27 για μεταφορά πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη έχουν διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις στον κρατικό μηχανισμό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα Αττικής, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια εντολή του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, διατηρείται ετοιμότητα διάθεσης περαιτέρω μέσων και επίγειων μηχανημάτων ανάλογα με τι θα ζητήσουν οι αρμόδιες αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ:

19826093

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει σε δασική - πευκόφυτη περιοχή στα Γεράνεια όρη, στην οποία όμως υπάρχουν πολλές εξοχικές κατοικίες.

91

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και το γεγονός ότι αλλάζουν κατευθύνσεις, δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

92

Η πύρινη λαίλαπα κατεβαίνει από δύο πλευρές του λόφου, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών, που αδυνατούν να οριοθετήσουν τα πέντε ενεργά μέτωπα που εκτείνονται σε μήκος 6 χιλιομέτρων.

4513036

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου από το 56ο χιλιόμετρο.

4513037

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Στο σημείο πλέον επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Οι πυκνοί καπνοί ωστόσο δυσκολεύουν το έργο των πιλότων καθώς δεν έχουν ορατότητα με τα ενεργά μέτωπα που είναι διάσπαρτα σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Δείτε την εικόνα από τον δορυφόρο που δημοσίευεσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο:

fotia kineta

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τα πύρινα μέτωπα

Η αρχική ενημέρωση της Πυροσβεστικής μέσω twitter:

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr για να μαθαίνετε όλες τις εξελίξεις για τον πύρινο μέτωπο της Κινέτας.

Διαβάστε επίσης:

Δραματικές εξελίξεις: Σερβικά μαχητικά «κλείδωσαν» αλβανικούς στόχους

Προσοχή! Αν δείτε αυτό το e - mail ενημερώστε ΑΜΕΣΩΣ την Αστυνομία