ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ελληνική Αστυνομία: Η ώρα των στρατηγών...

Ελληνική Αστυνομία: Η ώρα των στρατηγών...

Το τραγικό γεγονός που σημειώθηκε στο Πέραμα τη νύχτα της Παρασκευής, με το θάνατο του 20χρονου, επιταχύνει εξελίξεις στην ΕΛΑΣ και φέρνει πιο κοντά τον σχεδιασμό που έχει ήδη γίνει από την πολιτική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν οι κρίσεις των αξιωματικών της αστυνομίας που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σε δυο μήνες περίπου, να επισπευσθούν και να υπάρξουν άμεσα αλλαγές σε κρίσιμα πόστα σε ανώτερο επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη κίνηση του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα γεγονότα στο Πέραμα ήταν να ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο και την έκδοση πορίσματος εντός 5 ημερών από την έναρξη του ελέγχου .

Ταυτόχρονα , εκτός των αλλαγών σε επίπεδο προσώπων θα υπάρξει και ανάλυση νέων επιχειρησιακών σχεδίων της ΕΛΑΣ, έτσι ώστε οι δράσεις των αστυνομικών να ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από το κέντρο και ταυτόχρονα να λειτουργούν σε ένα περιβάλλον, μεγαλύτερης ασφαλείας και για τους ίδιους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ήδη τρεις κινήσεις που κατατείνουν στην ανάγκη αλλαγών και σε επίπεδο προσώπων αλλά και σε επιχειρησιακό. Πρώτον, ζήτησε την διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου προκειμένου άμεσα (μέσα σε 5 ημέρες ) να καταγράφει επίσημα τι συνέβη τη νύχτα της Παρασκευής. Δεύτερον, επισκέφθηκε τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό και τρίτον, επικοινώνησε με τον πατέρα του 20χρονου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ανδρών της ΕΛΑΣ.

Ο στόχος του υπουργού προστασίας του πολίτη είναι αυτή την ώρα διπλός:

1. Να εκτονωθεί η ένταση που μοιραία προκλήθηκε μετά τα όσα συνέβησαν στο Πέραμα

2. Να έχει καθαρή εικόνα για τις τυχόν ευθύνες και να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά.

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι πρέπει να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά σε αυτή την περίπτωση προκειμένου να μην θολώσει το μήνυμα που εξέπεμψε και από την προεκλογική περίοδο, περί εφαρμογής του δόγματος περί «νόμου και τάξης».

Διότι προφανώς είναι διαφορετικό το να επιβάλεις την τάξη στα πανεπιστήμια, διώκοντας παραβατικές συμπεριφορές μέσα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, διαφορετικό να μην αφήνεις την Αθήνα στο έλεος των «μπαχαλάκηδων» και διαφορετική περίπτωση η ( ενδεχόμενη ) αυτενέργεια αστυνομικών που έχει τραγικά αποτελέσματα και πυροδοτεί κλίμα κοινωνικής έντασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Θα «αυτοκτονήσει» η Τουρκία; Αν το κάνει, θα τη στείλουμε πίσω στο 19ο αιώνα

Καταδίωξη - Πέραμα: Οι αντικρουόμενες καταθέσεις και τα ερωτήματα

Ο Δακτύλιος επέστρεψε: Τα όρια, οι εξαιρέσεις, το ωράριο - Τσουχτερά πρόστιμα για παραβάτες