Άκης Πετρετζίκης: H καλύτερη συνταγή για Γιαννιώτικο είναι αυτή
Για τους λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών, το Γιαννιώτικο είναι σίγουρα από τα αγαπημένα τους.
00.00/
Φτιάξτε κι εσείς το παραδοσιακό αυτό γλυκό με φύλλο κρούστας, κανταΐφι, καρύδια, κανέλα και γαρίφαλο!
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 700 γρ. νερό
- 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. γλυκόζη, ή μέλι
- 1 στικ κανέλα
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. καρύδια
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.σ. κανέλα
Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com
Σχόλια
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή