Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Οι δημοσκοπήσεις διατηρούν χαμόγελα στη ΝΔ, «επαναφόρτισε» ο Μητσοτάκης για τις 25 Ιουνίου

Οι δημοσκοπήσεις διατηρούν χαμόγελα στη ΝΔ, «επαναφόρτισε» ο Μητσοτάκης για τις 25 Ιουνίου
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Η «Γάτα» αποκαλύπτει ότι στη Νέα Δημοκρατία παραμένουν τα χαμόγελα μετά τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα για τις δεύτερες εκλογές, αλλά και τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τις δεύτερες κάλπες που αποδεικνύεται «non stop».

Ξεκίνησαν και πάλι, μαθαίνω, τις δημοσκοπήσεις στη ΝΔ με τα χαμόγελα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα να διατηρούνται. Όπως άκουσε λοιπόν η γάτα η ΝΔ δείχνει να έχει ένα μικρό τσίμπημα προς τα πάνω, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κινούνται γενικά στα ποσοστά τους με μια μικρή κάμψη. Αυτό που δεν ξέρω αν προβληματίζει και σε ποιο βαθμό τα στελέχη στην Πειραιώς είναι πως με τα σημερινά στοιχεία το 3% το ξεπερνά τόσο η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όσο και η Νίκη. Ακόμα όμως, όπως με διαβεβαιώνει η γάτα, είναι νωρίς για αποτιμήσεις και αυτό που βλέπουν στη ΝΔ είναι πως η παράταξη κρατά γερά ενόψει του «δεύτερου γύρου».

Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν εντατικότερα και οι περιοδείες περίπου 55 στελεχών και βουλευτών σε όλη την Ελλάδα με έμφαση στις περιοχές εκείνες που η ΝΔ, αν και πρώτευσε, μπορεί να πήγε το ίδιο καλά με το σύνολο της χώρας. Εξάλλου ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει το στίγμα πως δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός και συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα με επόμενο σταθμό, μετά την Κρήτη, το Άγιο Όρος όπου θα μεταβεί την Κυριακή. Στόχος να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα όσα ακούγονται περί στήριξης του κόμματος Νίκη από μονές του Αγίου Όρους αλλά και να περιοριστούν οι εκλογικές απώλειες προς τα δεξιά της ΝΔ.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη πάντως μου έλεγαν πως είναι εντυπωσιασμένοι από τη δυναμική και τις αντοχές του Προέδρου της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά πως μετά τη νίκη του κόμματος στις εκλογές ο ίδιος εμφανίζεται σαν να έχει «επαναφορτιστεί» πλήρως δίνοντας τη δική του μάχη με στόχο να μην λείψει κανένας από την κάλπη στις 25 Ιουνίου.

Την άλλη εβδομάδα μαθαίνω πως θα συνεδριάσει και η διακομματική επιτροπή όπου θα συζητήσει μεταξύ άλλων και το πιθανό ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας νέας τηλεμαχίας. Τώρα βέβαια εγώ δεν βλέπω κανένα ενδεχόμενο να δεχτεί κάτι τέτοιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν έχει και κανένα λόγο, καθώς στην Πειραιώς απολαμβάνουν καθημερινά τα αυτοκτονικά επεισόδια τόσο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Όπως μου έλεγε η γάτα, ο Μητσοτάκης συνεχίζει να μιλά συγκεκριμένα για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος στηριζόμενος και στη λογική της μείωσης της φορολογίας ενώ από την άλλη υπάρχει ένας σαστισμένος και ζαλισμένος ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να βρει τα πατήματα του αλλά και ένα ΠΑΣΟΚ που παλεύει να βρει ρόλο με αποσπασματικά πυροτεχνήματα. Αυτό που επίσης επισημαίνει η γάτα, είναι πως τις τελευταίες μέρες με μια πανσπερμία αντικρουόμενων δηλώσεων έχει διαφανεί ξεκάθαρα η αδυναμία των στελεχών τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ να μπορέσουν να αντιτάξουν ένα σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο με ξεκάθαρες προτάσεις για το μέλλον της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις