Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης - Αγρότες, ομόφυλα, ευρωεκλογές

Τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης - Αγρότες, ομόφυλα, ευρωεκλογές

Πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όλα τα θέματα που έχουν «ανοίξει» και βρίσκονται στο «τραπέζι»

Στάση αναμονής τηρεί το Μέγαρο Μαξίμου στο θέμα των αγροτών κρατώντας από τη μία ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου, ξεκαθαρίζοντας όμως πως ο διάλογος αυτός δεν πρόκειται να γίνει υπό το καθεστώς πιέσεων και με κλειστούς δρόμους.

Σύμφωνα με τη γάτα είναι ξεκάθαρο πως τα δημοσιονομικά δεν επιτρέπουν να δοθούν περισσότερα χρήματα από αυτά που έχουν δοθεί, στην κυβέρνηση όμως δηλώνουν πως είναι έτοιμοι για μια ουσιαστική συζήτηση με τους αγρότες για τα θεσμικά ζητήματα που τους απασχολούν αλλά και για το μέλλον της γεωργίας στη χώρα.

Με δεδομένο πως από σήμερα και τις επόμενες μέρες οι αγρότες θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με κλείσιμο εθνικών οδών και πιθανή κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα, να σας πω, πως δεν βλέπω πως μπορεί όλο αυτό να λήξει αν δεν δοθεί το κάτι παραπάνω.

Και επειδή ακούω διάφορα του τύπου “η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται” να σας πως πως από την εμπειρία μου αν κλιμακωθεί και άλλο η κατάσταση ίσως βρεθεί και κάτι παραπάνω στο τέλος για τους ανθρώπους που παλεύουν στα χωράφια.

Με όλα αυτά η σκέψη μου βρίσκεται στους βουλευτές της ΝΔ, κυρίως στην επαρχία που έχουν από τη μία την πίεση για να καταψηφίσουν τις αλλαγές στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας και τώρα έχουν και τους αγρότες έξω από τις πόρτες τους στα χωριά. Με αυτά τα δεδομένα ξεκινά και η πορεία προς τις ευρωεκλογές με το συνδυασμό των γνωστών λαμπερών ονομάτων από τη μία και των προσώπων που σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σηματοδοτούν και την πορεία που θέλει να χαράξει για την παράταξη.

Επειδή μάλιστα γίνεται και μεγάλη συζήτηση για το πού θα κάτσει η μπίλια, στο Μαξίμου επισημαίνουν πως οι ευρωεκλογές είναι εκλογές ουσίας και όχι εκλογές που θα πρέπει να εκφραστεί η όποια δυσφορία των πολιτών. Από την άλλη πάντως η κατάσταση που επικρατεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης και η ουσιαστική διαφορά που καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις υπέρ της ΝΔ δημιουργούν όπως είναι λογικό και μια κατάσταση… φαινομενικής ηρεμίας με τις σχετικές ανακοινώσεις για τους υποψηφίους στο ευρωψηφοδέλτιο να ανακοινώνονται τον Μάρτιο.