ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Μαρουσάκης: Στα δύο χωρίζεται η χώρα - Ισχυροί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις

Καιρός – Μαρουσάκης: Στα δύο χωρίζεται η χώρα - Ισχυροί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις
INTIME

Καιρός: Στα δύο χωρίζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη - Πότε και ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Με άστατο καιρό και δυνατούς ανέμους θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη. Συγκεκριμένα, από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά επικρατεί καθαρά φθινοπωρινός καιρός ενώ πιο ανατολικά παίρνουμε μια έντονη δόση από χειμώνα με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρεια.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης, αυτό συμβαίνει γιατί από την μία το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο στέλνει κύματα βροχοπτώσεων και στη χώρα μας ενώ από την άλλη οι υψηλές ατμοσφαιρικές πιέσεις, τα λεγόμενα «ατμοσφαιρικά βουνά» δεν αφήνουν αυτές τις βροχοπτώσεις να κινηθούν πιο ανατολικά.

«Για σήμερα Τετάρτη στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα συναντήσουμε έναν γενικά άστατο καιρό, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα έχουμε επίσης κάποιες τοπικές βροχές χωρίς όμως ιδιαίτερες εντάσεις», τόνισε ο μετεωρολόγος του OPEN.

Κλείνοντας ανέφερε πως, «χαμηλές τιμές σημειώνονται στις θερμοκρασίες ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη - Τι θα πει ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό

Πολυτεχνείο: Ένταση στην πύλη! Πέταξαν το στεφάνι των Ελλήνων βουλευτών

GNTM: Η Όλγα «τρέλανε» και τα άλογα με την πιο «καυτή» της φωτογράφιση (photos)