ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έντονη χιονόπτωση τις επόμενες ώρες - Δείτε LIVE την πορεία των φαινομένων

κακοκαιρία ελπίδα  χιόνια αθήνα
Παραμένει στην... κατάψυξη όλη η χώρα με την κακοκαιρία να συνεχίζεται και τις επόμενες ώρες.
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση ακόμα και μέσα στην Αθήνα. Πολλά προβλήματα στους δρόμους, θάφτηκε στο χιόνι όλη η Εύβοια. Δείτε LIVE την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Τι αναφέρει στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε εξέλιξη είναι η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», με επίκεντρο την Αττική και την Εύβοια. Η έντονη χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης (25.01), έχοντας προκαλέσει ήδη σωρεία προβλημάτων στην πρωτεύουσα. Στους δρόμους από το πρωί της Δευτέρας (24.01) επικράτησε χάος με οχήματα να ακινητοποιούνται για ώρες στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας αλλά και στην Αττική Οδό, ενώ προβλήματα εντοπίστηκαν και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες.

Τα χιόνια προκάλεσαν δυσλειτουργίες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο αεροδρόμιο αλλά ακόμα και στους εμβολιασμούς. Ενδεικτικό είναι ότι τα ραντεβού σε Αττική και Εύβοια, αναβλήθηκαν για τη Δευτέρα και τη Τρίτη. Παράλληλα, σε πολλές Περιφερειακές Ενότητες δεν λειτούργησαν τα σχολεία και εφαρμόστηκε τηλεκπαίδευση, ενώ δεν έλειψαν και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές που έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η κακοκαιρία, ωστόσο, ακόμα είναι μακριά από το να εξασθενήσει κι αναμένεται τις επόμενες ώρες να ενταθεί κατά τόπους, δημιουργώντας νέα προβλήματα. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr, τα φαίνομενα θα συνεχίσουν να είναι έντονα στην Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ στο «μάτι του κυκλώνα» παραμένει η Εύβοια που θα δεχθεί ξανά τις περισσότερες ποσότητες χιονιού.

Η κακοκαιρία Ελπίδα, συνεπώς, είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα κατά τόπους να ενταθούν...

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας το επόμενο 24ωρο:

Οι χάρτες με τον καιρό στην Ελλάδα το επόμενο 24ωρο

Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να είναι εξαιρετικά χαμηλές, μέχρι και την Τετάρτη. Είναι ενδεικτικό πως η μέγιστη τιμή τους δεν θα ξεπεράσει τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρωινές ώρες θα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς θα δημιουργηθεί παγετός. Ειδικότερα στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι τοπικά ολικός, γεγονός που αυξάνει τα επίπεδα συναγερμού και προσοχής για όλους.

Αναφορικά με τις χιονοπτώσεις, αναμένεται να ενταθούν και να είναι πυκνές στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά ενώ βαθμιαία θα αυξηθούν στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Τρίτη (25.01) τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στα βόρεια, ωστόσο, στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται να συνεχιστούν πυκνές χιονοπτώσεις. Ειδικότερα στην Αττική, το χιόνι θα συνεχίσει να πέφτει μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και μάλιστα κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Δείτε τους χάρτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr με την πρόγνωση του καιρού για το επόμενο 24ωρο

Επιβεβαίωση Μαρουσάκη στο Newsbomb.gr: Χιόνια όλο το 24ωρο

«Η κακοκαιρία στην Αττική έρχεται πιο νωρίς από ότι περιμέναμε. Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν μεταξύ 8 και 10 το πρωί στην Βόρεια και Βορειοανατολική Αττική και μετά μέχρι το μεσημέρι θα χιονίζει σε όλο το λεκανοπέδιο», είχε αναφέρει μιλώντας στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, με την πρόγνωσή του να επιβεβαιώνεται πλήρως από τις εξελίξεις.

«Δεν θυμάμαι ανάλογη χιονόπτωση τα τελευταία χρόνια. Κάτι αντίστοιχο είχαμε ζήση στην Αθήνα το 2004 αλλά αυτή την φορά το φαινόμενο θα έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι θα χιονίζει σε όλη την Αθήνα συνεχώς για ένα 24ωρο. Θα το στρώσει σε όλο το νομό. Το δυσκολότερο διάστημα θα είναι την Τρίτη που πλέον όλος αυτός ο όγκος χιονιού θα παγώσει. Το στοίχημα σε αυτό το κύμα κακοκαιρίας που θα βιώσουμε είναι να αντέξει ο κρατικός μηχανισμός», είχε προειδοποιήσει ο έμπειρος μετεωρολόγος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έκλεισαν Εθνική Οδός, Αττική και Κατεχάκη - Προβλήματα σε ΗΣΑΠ, Μετρό, Αεροδρόμιο

Αναβάλλονται σήμερα και αύριο όλοι οι εμβολιασμοί σε Αττική και Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα»

Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρυχθεί γενική αργία αύριο, Τρίτη, λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα