ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης: Επικίνδυνος ο καιρός μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Μαρουσάκης: Επικίνδυνος ο καιρός μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος
Τον καιρό και το νέο κύμα κακοκαιρίας ανέλυσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Τον καιρό και το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ανέλυσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Με κακοκαιρία θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος όπως εκτίμησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του για τον καιρό το πρωί της Πέμπτης.

Ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ έκανε λόγο, μάλιστα, για επικίνδυνο καιρό για όλο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εξηγώντας ότι μετά το μεσημέρι θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες από τις οποίες θα πέφτει πολύ νερό μέσα σε λίγες ώρες.

Μιλώντας γενικότερα για τα χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών είπε ότι θα είναι οι πολλές βροχές, οι έντονες καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις και οι κεραυνοί προσδιορίζοντας ως πιο επικίνδυνο διάστημα από αύριο Παρασκευή μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως εξήγησε το κύμα κακοκαιρίας που μετατοπίζεται στα νοτιοανατολικά της Ευρώπης και θα επηρεάσει τη χώρα μας συνοδεύεται από μεγάλο όγκο νερού.

Για σήμερα ο καιρός ξεκινάει ήπιος, είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αλλά καθώς θα πηγαίνουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε φαινόμενα αστάθειας που θα ξεκινούν από τη βόρεια Ελλάδα και θα καλύπτουν στη συνέχεια το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας αλλά και τα νησιά στα δυτικά και τα βόρεια.

«Από σήμερα το βράδυ, όμως, αρχίσει νέα κακοκαιρία. Αύριο, Παρασκευή θα είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ημέρα και έτσι θα πάμε μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος» είπε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης διευκρινίζοντας ότι κατά κανόνα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τον ηπειρωτικό κορμό ενώ προειδοποίησε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Όσο για το πότε θα βελτιωθεί ο καιρός ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτίμησε ότι «η αστάθεια θα εκτονώνεται προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας».

Σχετικές ειδήσεις