ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά στην Αττική και την Πέμπτη

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά στην Αττική και την Πέμπτη

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά σε Κεντρικό Τομέα, Δυτικό Τομέα και Νότιο Τομέα αλλά και σε Πειραιά και Νησιά.

Αντίθετα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Βόρειο Τομέα, στην Πεντέλη και την Κηφισιά, ενώ στους υπόλοιπους Δήμους τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μια με δύο ώρες αργότερα.

Στη Δυτική Αττική, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στη Μάνδρα και στη Φυλή, ενώ στην Ανατολική Αττική θα είναι κλειστά στους Δήμους: Ωρωπού, Διονύσου, Αχαρνών και Μαραθώνα.

Εκτός Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη, λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας αλλά και στους Δήμους Πρεσπών, Αλμυρού και Καμένων Βούρλων.

Ακόμα στην Ακράτα, στο Αμάρι, στην Τήνο και στη Δημοτική Ενότητα Στυλίδας και Αγίου Κωνσταντίνου.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Συνεχίζονται ο παγετός και οι κατά τόπους χιονοπτώσεις
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι κατά τόπους χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται σήμερα Τετάρτη 08-02-2023 και ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη 09-02-2023.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τετάρτη (08/02/2023)

1) Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις ή το χιονόνερο στα ανατολικά και νότια. Στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Για αύριο Πέμπτη (09/02/2023)

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους τα φαινόμενα να είναι έντονα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Επιπροσθέτως ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ημιορεινά-ορεινά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).