ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο
Eurokinissi

Το Σάββατο η ζέστη θα κορυφωθεί - Η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα - Πώς θα είναι ο καιρός την Κυριακή των εκλογών - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου 

Σε υψηλές θερμοκρασίες θα κινηθεί ο καιρός αυτο το Σαββατοκύριακο όπως έντονη θα είναι και η αστάθεια του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον έντονο προγνώστη της ΕΡΤ, Ηλιοφάνεια προβλέπεται σε ολόκληρη τη χώρα το πρωί του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως και προς το απόγευμα αναμένονται μπόρες και καταιγίδες αρχικά στα ορεινά.

Τις βραδινές ώρες μπόρες και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη Μακεδονία και αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίες ενδέχεται να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και κάποια χαλαζόπτωση.

Οι άνεμοι γενικά εξασθενημένοι στα 3 με 5 μποφόρ, με εξαίρεση τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που θα επηρεαστούν από τα καιρικά φαινόμενα, εκεί όπου ενδέχεται πρόσκαιρα να ενισχυθούν πολύ έντονα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα αγγίξει τοπικά μέχρι και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται από το πρωί λιακάδα, η οποία θα διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με πρόσκαιρες συννεφιές κυρίως στους ορεινούς όγκους. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία το Σάββατο θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και τοπική συννεφιά, κυρίως στα δυτικά. Τις βραδινές ώρες θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού με μπόρες, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία μέχρι τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή των εκλογών αναμένονται κάποιες μπόρες και καταιγίδες μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών στη Μακεδονία, ίσως και στα βορειότερα τμήματα της Αττικής. Αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα.