ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Δόση χειμώνα μέσα στο Σαββατοκύριακο - Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έφτασε τους 0.4 βαθμούς

Καιρός: Δόση χειμώνα μέσα στο Σαββατοκύριακο - Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έφτασε τους 0.4 βαθμούς
INTIME

Ο καιρός αλλάζει, οι θερμοκρασίες πέφτουν και το Σαββατοκύριακο αναμένεται χειμωνιάτικο - Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για καταιγίδες, μέχρι και χιόνια στα ορεινά.

Ήπιος αναμένεται σήμερα ο καιρός στη χώρα με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται στα βορειοανατολικά και σταδιακά να βελτιώνονται. Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα, ενώ αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Ενισχυμένοι βοριάδες θα επικρατήσουν σήμερα στο Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χαμηλές ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης 16/11. Η χαμηλότερη ελάχιστη καταγράφηκε στο Σέλι όπου ο υδράργυρος έπεσε στους 0.4 °C, σύμφωνα με το meteo.gr.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Ελάχιστες θερμοκρασίεςmeteo.gr

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Δόση χειμώνα μέσα στο Σαββατοκύριακο»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, μια δόση χειμώνα με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η κακοκαιρία ερχόμενη από την κεντρική Ευρώπη, θα κατευθυνθεί προς τη χώρα και θα φτάσει τα βορειοανατολικά τμήματα και θα ακολουθήσει μια βορειοανατολική τροχιά για να εκτονωθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Η κακοκαιρία θα είναι μιας ημέρας και από την Κυριακή θα αρχίσουν να υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα.

Ο καιρός το Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις

Το Σάββατο αναμένεται εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ένα ψυχρό μέτωπο θα ξεκινήσει από το βράδυ της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά και πολύ γρήγορα μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου θα έχει περάσει από τα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια. Θα δώσει τοπικές βροχές εκεί και κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο καταιγίδες.

Θα δώσει και χιόνια στα βουνά της βόρειας χώρας. Μόλις περάσει οι άνεμοι πλέον θα στραφούν σε βορειοδυτικούς που θα είναι και τοπικά θυελλώδεις αρχικά στο Ιόνιο και πιθανόν και στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα βόρεια. Το βράδυ πιθανόν να χιονίσει και στα κεντρικά ορεινά.

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά και από τις βραδινές ώρες τοπικά στα κεντρικά ορεινά.

Από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση και λίγες τοπικές βροχές θα εξακολουθούν να σημειώνονται τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 6 με 8 μποφόρ και πολύ γρήγορα βορειοδυτικοί ενισχυόμενοι τοπικά στα 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, οι οποίοι έως το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια κατά 3 με 4 βαθμούς.