ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Επιδείνωση από το Σάββατο - Συστάσεις για όσους ταξιδεύουν

Καιρός - Αρναούτογλου: Επιδείνωση από το Σάββατο - Συστάσεις για όσους ταξιδεύουν

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί όσους έχουν προγραμματίσει κάποιο ταξίδι για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο να παρακολουθούν την εξέλιξη του καιρού καθώς αναμένεται νέα επιδείνωση.

Αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες ωστόσο το Σαββατοκύριακο αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, την Τρίτη θα είναι μεγάλα τα διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τις πρωινές ώρες ενδέχεται να εκδηλωθούν παροδικές βροχές στη δυτική Θεσσαλία, στη βορειοδυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα «καθαρίσει» σχεδόν παντού, εκτός από την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν μπόρες, οι οποίες το βράδυ θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο και στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου στα 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς στα κεντρικά και στα νότια.

Σε ό,τι αφορά την Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες αραιές συννεφιές τις πρωινές ώρες ενώ το βράδυ θα συννεφιάσει πάλι, κυρίως στα βόρεια του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει επίσης αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ νωρίς το πρωί θα σχηματιστούν κάποιες αρκετά πυκνές ομίχλες. Το βράδυ θα συννεφιάσει αρκετά, χωρίς όμως φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4 με 5 -τοπικά και 6- μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 4 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα παρατηρηθούν αρκετές συννεφιές στα βόρεια και στα δυτικά, και αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Βροχές ίσως εκδηλωθούν στα δυτικά και στα βορειοδυτικά.

Το Σάββατο υπάρχουν ενδείξεις για επιδείνωση του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, παγερούς βοριάδες, βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

«Τα χθεσινά και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μια αλλάγη του καιρού το επερχόμενο Σαββατοκύριακο. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω σε όσους σχεδιάζετε κάποιο ταξίδι στα Βαλκάνια να παρακολουθείτε μέχρι και την Πέμπτη τα δελτία καιρού για οποιαδήποτε καιρική εξέλιξη γιατί αναμένεται αλλαγή η οποία κατά τόπους θα είναι σχετικά σοβαρή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου.