ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: To «ξεροβόρι» και ο στατικός ηλεκτρισμός επιμένουν

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: To «ξεροβόρι» και ο στατικός ηλεκτρισμός επιμένουν

Τοπικές χιονοπτώσεις, βροχές και άνεμοι θα επικρατήσουν την Τρίτη στην χώρα  

Χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας και των επομένων ημερών θα είναι η πάχνη, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου. Το φαινόμενο της πάχνης θα υπάρχει σε πολλές περιοχές της Ηπείρου και είναι επικίνδυνο, καθώς κάνει το οδόστρωμα ολισθηρό και ειδικά τώρα που και ο ήλιος δεν εμφανίζεται πολλές ώρες.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, «βελτιώθηκε ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Εκτός από Κρήτη και Κυκλάδες -που θα παραμείνουν τα σύννεφα- στην υπόλοιπη χώρα θα αποχωρήσουν. Στην Ευρώπη οι θυελλώδεις άνεμοι συνεχίζονται».

Την Τρίτη τα ξημερώματα θα υπάρξουν τοπικές χιονοπτώσεις στα βουνά της Πελοποννήσου, από το μεσημέρι όμως η συννεφιά αποχωρεί και επιστρέφει ο ήλιος -εκτός από κάποιες περιοχές της Κρήτης, στα Χανιά και στο Ηράκλειο.

Μπόρες χιονιού κινούνται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, αλλά δεν θα καταφέρουν να έρθουν στη χώρας μας. Ίσως μόνο στην Φλώρινα, αργά την νύχτα να ρίξει μερικές μπόρες χιονιού.

Επί της ουσίας αύριο σχεδόν σε όλη τη χώρα, θα έχει κρύο το πρωί, χωρίς ανέμους και βροχές, ενώ σταδιακά η θερμοκρασία θα ανέβει.

Στο Αιγαίο, θα είναι το κρύο τσουχτερό λόγω τον ανέμων, ενώ λίγο πιο μαλακός θα είναι ο καιρός στη Ρόδο και στο Καστελόριζο.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική την νύχτα προβλέπεται ξαστεριά με πολύ λίγες αραιές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής. Όσο πιο κοντά στα παράλια και στις ακτές τα σύννεφα θα είναι λιγότερα και η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα.

Τη νύχτα κάποιες συννεφιές θα ξανά έρθουν, χωρίς ωστόσο να δώσουν βροχές. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενούν, ο βοριάς θα παραμείνει λίγο πιο ενισχυμένος μόνο στο ανατολικό κομμάτι της Αττικής. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου. Σε περιοχές όπως η Ιπποκράτειος Πολιτεία, δεν αποκλείεται η θερμοκρασία να πέσει και κάτω από το 0.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα θα ξεκίνησε με ήλιο και χωρίς συννεφιά ενώ το απόγευμα προς βράδυ κάποια σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Η θερμοκρασία θα φτάσεις κατά τόπους μέχρι 8 βαθμούς Κελσίου. Ενώ σε κάποιες περιοχές θα φτάσει και στο -5. Επειδή το φαινόμενο της πάχνης είναι πολύ επικίνδυνο χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς ειδικά σε περιοχές της Θεσσαλονίκης που θα είναι πολύ έντονο.

Την Τετάρτη, λιακάδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας με πρόσκαιρες συννεφιές. Στα βουνά, στις βόρειες περιοχές της χώρας θα πέσουν μερικές μπόρες χιονιού, χωρίς όμως να δώσουν κάτι το ιδιαίτερο. Προς το βράδυ τα σύνεφα θα πυκνώσουν.

Το ξεροβόρι μαζί με τον στατικό ηλεκτρισμό θα το έχουμε για πολλές ημέρες ακόμα στην Ελλάδα για αυτό χρειάζεται... ενυδάτωση χεριών. Επιπλέον με αυτόν τον καιρό δεν χρησιμοποιούμε αφυγραντήρες στο σπίτι γιατί είναι ήδη χαμηλή η στατική υγρασία.

Την Πέμπτη, συννεφιές στα δυτικά τα κεντρικά αλλά το μεσημέρι θα ανοίξει ο καιρός. Την Παρασκευή ενδείξεις για πολύ τοπικές μπόρες στα νησιά του βορείου Αιγίου, στην υπόλοιπη Ελλάδα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με ξεροβόρι στα 6 με 7 μποφόρ.

Το Σάββατο επίσης ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με μερικές συννεφιές αλλά... τίποτα το ιδιαίτερο.