ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Ανεβαίνουν τα μποφόρ - Χιόνια και βροχές από την Κυριακή

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Ανεβαίνουν τα μποφόρ - Χιόνια και βροχές από την Κυριακή

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Ήπιος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στη χώρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ωστόσο από το απόγευμα της Κυριακής έρχεται επιδείνωση, καθώς θα σημειωθούν βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Το επηρεαζόμενο κομμάτι της χώρας είναι το Αιγαίο και γύρω από αυτό, η νότια νησιωτική χώρα και οι ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές - ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά (και στην Αττική) και ανατολική Πελοπόννησο. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη.

Το Σάββατο θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ κάποιες παροδικές συννεφιές ίσως να δώσουν ασθενείς βροχές στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, στα 5 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και στα 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην Κεντρική Μακεδονία λόγω και του ισχυρού ανέμου το κρύο θα είναι πιο έντονο.

Για την Αττική αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με κάποιες πρόσκαιρες συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 3 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ οι άνεμοι, ειδικά μετά το μεσημέρι, θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι, φτάνοντας τα 7 με 8, πρόσκαιρα ακόμα και 9, μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 5 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού σημειώνει ότι από την Κυριακή και σταδιακά ο καιρός θα αλλάξει και θα ξεκινήσουν μπόρες βροχής ή χιονιού, που αναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής και σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα.