ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός LIVE: Χιόνια σε όλη την Αττική - Άσπρη μέρα ξημερώνει στην Αθήνα

Καιρός LIVE: Χιόνια σε όλη την Αττική - Άσπρη μέρα ξημερώνει στην Αθήνα

Ειδήσεις για καιρό/χιόνια: Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που χτυπά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έφτασε και τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/12) στην Αθήνα.

Οι πρώτες νιφάδες του χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/12).

Μισή ώρα ήταν αρκετή για το «στρώσει» σε όλα τα προάστια των Αθηνών. Να σημειωθεί ότι και στο κέντρο των Αθηνών σημειώνεται κατά διαστήματα σφοδρή χιονόπτωση, ενώ ενδεικτικό της κακοκαιρίας είναι πως το χιόνι έχει φτάσει ακόμα και σε παραλιακά μέρη.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Μικρά προβλήματα ωστόσο υπάρχουν σε μη κεντρικούς δρόμους στα βόρεια προάστια, αλλά και στα δυτικά, όπως στην Κηπούπολη, την Πετρούπολη και το Περιστέρι.

Προβλήματα επίσης υπάρχουν στον περιφερειακό στον Καρέα, ενώ και τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) δεν γίνονται από και προς Κηφισιά καθώς α τρένα σταματούν στον σταθμό Ειρήνη.

Από το απόγευμα της Τετάρτης (28/12) χιονίζει στα σε Πάρνηθα και Πεντέλη, με τα χιόνια να έχουν κατέβει μέχρι τους πρόποδες των βουνών.

Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, με την τροχαία να συστήνει στους οδηγούς να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πυκνή είναι η χιονόπτωση στα Βίλια και τα Δερβενοχώρια, ενώ οι οδηγοί που σκοπεύουν να κινηθούν στο δρόμο προς το Πόρτο Γερμενό θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με αλυσίδες.

Χιόνισε επίσης και στην Πεντέλη. Οι Αρχές είναι σε ετοιμότητα ώστε να μην κλείσει η ο δρόμος Πεντέλης – Μαραθώνα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η χιονόπτωση αναμένεται να είναι έντονη. Θα σταματήσει για μερικές ώρες και στη συνέχεια μέσα στην Πέμπτη αναμένεται το δεύτερο κύμα χιονιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Σχετικές ειδήσεις