ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Καιρός ΤΩΡΑ: Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες.Έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Αττική - Σφοδρή καταιγίδα χτυπά την πρωτεύουσα με τους δρόμους της πόλης να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σήμερα, Παρασκευή (16/06/2017) θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

«Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σήμερα, Παρασκευή σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές (εκτός της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια θα εξασθενήσουν τη νύχτα, αλλά θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

• Αύριο, Σάββατο (17/06/2017) από τις απογευματινές ώρες η Μακεδονία και σταδιακά η Θεσσαλία, η Θράκη και πιθανώς οι Σποράδες, η Φθιώτιδα και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

• Την Κυριακή (18/06/2017) η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανώς πρόσκαιρα η Χαλκιδική, οι Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr».

Καλλιάνος: Βροχές και καταιγίδες και το Σαββατοκύριακο

«Το καλοκαίρι αργεί ακόμη να έρθει», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Facebook, και ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, την ερχόμενη Κυριακή «η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση κατά 8 - 10°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Καλλιάνου:

«3ο ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ Σ/Κ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ (!) - ΠΤΩΣΗ 10°C ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Λέτε και το κάνει επίτηδες το φετινό καλοκαίρι ! Όποτε έρχεται Σαββατοκύριακο που ο κόσμος αναζητά την ξεκούραση από την καθημερινότητα του, θέλοντας να απολαύσει μια βόλτα ή ένα μπάνιο, ο καιρός το απαγορεύει κατηγορηματικά ! Έτσι θα συμβεί και αυτό το Π/Σ/Κ, αφού προβλέπεται ισχυρή αστάθεια πάνω από τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεάζονται περισσότερο θα είναι τα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, με τα φαινόμενα -κατά βάση- να κάνουν την εμφάνιση τους από το μεσημέρι έως και το απόγευμα και να απασχολούν ορεινές και ημιορεινές περιοχές ή σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τμήματα με πολύ χαμηλό υψόμετρο (πεδινά-παραθαλάσσια).

Την Κυριακή ειδικά, προβλέπεται συννεφιασμένος και ιδιαιτέρως βροχερός καιρός για αρκετές περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα, για άλλη μια φορά, τα μπάνια σας να ματαιωθούν. Επίσης, την ίδια ημέρα, λόγω της στροφής των ανέμων σε βοριάδες οι οποίοι θα ενισχυθούν έως και τα 7 μποφόρ στα πελάγη, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση κατά 8-10°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Έτσι, αν για παράδειγμα, σήμερα (Πέμπτη) η θερμοκρασία στην Αθήνα αγγίξει τους 34-35°C, την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει τους 25°C. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα τα θερμόμετρα θα αγγίξουν τους 31-32°C, τη Δευτέρα όμως δεν θα ξεπεράσουν τους 24-25°C. Στο Ναύπλιο, από τους 35°C σήμερα, τη Δευτέρα δεν θα πρέπει να περιμένουμε πάνω από 25°C. Στην Σπάρτη σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37°C, τη Δευτέρα όμως δεν θα ξεπεράσει τους 26-27°C.

Ασφαλώς λοιπόν και το καλοκαίρι αργεί ακόμη να έρθει, αφού ο καιρός κατά διαστήματα τις επόμενες ημέρες θα θυμίζει περισσότερο άνοιξη ή ακόμη και φθινόπωρο, αν αναλογιστεί κανείς τις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν την Κυριακή και Δευτέρα.
Σε βάθος χρόνου 10 ημερών δεν διαφαίνεται κάποια αξιόλογη θερμή εισβολή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι μετά τις 24-25 Ιουνίου. Μέχρι τότε παρ'όλο που θα ήθελα να σας ευχηθώ καλά μπάνια, θα σας πω ...κρατάτε κατά διαστήματα ομπρέλα».

Σχετικές ειδήσεις