ΚΑΙΡΟΣ

Προσοχή! Η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Προσοχή! Η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Καιρός: Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για ισχυρά καιρικά φαινόμενα – Ποιες περιοχές θα σαρώσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα (15/5) από την ΕΜΥ

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί η ΕΜΥ για σήμερα, Τρίτη (15/4) με τα καιρικά φαινόμενα να επηρεάζουν κυρίως τα βορειοδυτικά της χώρας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Πριν το μεσημέρι:

  • Το βόρειο Ιόνιο (κυρίως περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και η Ήπειρος.

Από το απόγευμα:

  • Η δυτική Μακεδονία και πιθανώς η δυτική Στερεά και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία.

Από το βράδυ:

  • Πιθανώς η κεντρική Μακεδονία.

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. σήμερα Τρίτη (15/5) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα πελάγη τοπικά μέχρι 6 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια της χώρας.

Στην Αττική ο καιρός είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου με την μέγιστη στα παραθαλάσσια του νομού να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαφορετικό το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη με νεφώσεις που από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία νότιων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σταδιακά θα ενταθούν και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς στη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στα νότια λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις απογευματινές κυρίως ώρες πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις το βράδυ στα βόρεια.

Άνεμοι: στα βόρεια νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη, 16 Μαΐου

Νεφώσεις αναμένονται την Τρίτη (16/5) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς και στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Η ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά δτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις