ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανική κυβέρνηση: Το μοιραίο Airbus ίσως καταρρίφθηκε από βόμβα

Βρετανική κυβέρνηση:  Το μοιραίο Airbus ίσως καταρρίφθηκε από βόμβα

Το ρωσικό Airbus A321 μπορεί να έχει καταρριφθεί από βόμβα, υποστηρίζουν πηγές της Βρετανικής κυβέρνησης, δίνοντας άλλη διάσταση για τις συνθήκες που συνέβη η συντριβή, σε αντίθεση με αυτά που υποστηρίζουν οι εμπειρογνώμονες που μιλάνε για έκρηξη κινητήρα

Η Βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να διακόψει προσωρινά τις πτήσεις αεροσκαφών από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, εκφράζοντας τον φόβο ότι το ρωσικό Airbus A321 που συνετρίβη στο Σινά «μπορεί να καταρρίφθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό».

Η κυβέρνηση τόνισε πάντως ότι ενώ συνεχίζεται η έρευνα «δεν μπορεί να πει κατηγορηματικά» ποια ήταν η αιτία της συντριβής του αεροσκάφους που παρέσυρε στον θάνατο 224 ανθρώπους.

«Όμως, καθώς έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες, ανησυχούμε ότι το αεροπλάνο μπορεί να καταρρίφθηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Για προληπτικούς λόγους, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν απόψε για το Σαρμ ελ Σέιχ θα καθυστερήσουν, ώστε να δοθεί χρόνος σε μια ομάδα Βρετανών εμπειρογνωμόνων, που βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για το αιγυπτιακό θέρετρό, να εξετάσει τα μέτρα ασφαλείας στο τοπικό αεροδρόμιο.

Σχετικές ειδήσεις